Zaza Pachulia 'Nba Yetenek Kampında'

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen ''NBA Yetenek Kampı'' (NBA Skills Challange) organizasyonu İstanbul'da başladı.

  Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu ' nda 3 gün sürecek organizasyona , 550 aday arasından belirlenen 30 şanslı genç sporcu katılırken , sporcular NBA ' in önemli isimlerinden de eğitim alma fırsatı yakaladı .
İlk yılında Hidayet Türkoğlu , ikinci yılında ise Mehmet Okur ' un eğitmen olarak yer aldığı NBA Yetenek Kampı ' nın bu yılki çalıştırıcıları , Türkiye ' de Ülker takımının altyapısından yetişen ve Atlanta Hawks takımında forma giyen Gürcü asıllı sporcu Zaza Pachulia ile Toronto Raptors takımının yardımcı antrenörü Micah Nori oldu .
Pachulia ve Nori ' nin , 3 gün süresince sporculara teorik ve pratik içerikli çeşitli eğitimler verecekleri belirtildi . Kamp sonrasında belirlenecek en başarılı 4 oyuncunun da ABD ' de gerçekleştirilecek eğitim kampına katılma hakkı elde edecekleri kaydedildi .
Kampın başlangıcında sporculara konuşan Zaza Pachulia , sporculara bu kamp süresince de iyi vakit geçirmeye ve kendilerini geliştirmeleri gerektiğini söyledi . 7 yıl aradan sonra tekrar Türkiye ' ye geldiği için çok mutlu olduğunu ifade eden Zaza Pachulia , " NBA ' ye çok teşekkür ediyorum . Bu organizasyonda bulunmaktan dolayı çok mutluyum . Burada genç basketbolcuların gelişmesi için katkıda bulunacağım " dedi .
Bu sezon NBA ' da iyi bir sezon geçirdiklerini söyleyen Pachulia , gelecek sezonda daha iyi işler yapacaklarını savundu .
Zaza Pachulia Ağustos ayında Türkiye ' de düzenlenecek olan Dünya Basketbol Şampiyonası ' nda favorinin Amerika Birleşik Devletlerinin olduğunu belirterek Türkiye ' nin de seyirci avantajını kullanarak turnuvada iyi işler yapacağını söyledi .