Sercan Yıldırım'dan Ertuğrul Sağlam'a Övgü

Bursaspor'un genç yeteneği Sercan Yıldırım, en büyük farklarının Ertuğrul Sağlam gibi bir teknik adama sahip olmak olduğunu ifade ederek, "Bursaspor'u marka haline getirmek istiyoruz" dedi.

  Tam Saha Dergisi ' ne özel açıklamalarda bulunan Sercan , " Ertuğrul Sağlam ' ın göreve gelişinden sonra Avrupa kupalarına katılmak bizim öncelikli amacımızdı . Geçen sezon da hedefimiz bundan farklı değildi . Sezonun sonuna doğru bu hedefimize ulaştıktan sonra maçlara daha rahat çıkmaya başladık . Takımın Turkcell Süper Lig ' i ilk beş içinde bitirmesi kesinleştikten sonra , hedefimizi daha üst sıralar olarak belirledik . Merdivenleri adım adım çıkmaya başladık . Galibiyetler gelmeye başlayınca , bu duruma alıştık ve
zirveye ulaşana kadar azimle devam ettik . Bildiğiniz gibi şampiyonluğu da son maçta kazandık " diye konuştu .
" 26 yıldır İstanbul ekipleri dışında kimsenin ulaşamadığı şampiyonluğu yakalamak üzereyken , baskı ile nasıl mücadele edebildiniz? 1984 ' ten beri birçok kulüp bu hayali gerçekleştirmeye çok yaklaştı ama başaramadı . Bursaspor neyi farklı yaptı? " şeklindeki soruyu ise genç oyuncu , " Bence Ertuğrul Sağlam gibi bir teknik direktöre sahip olmamız en büyük farkımızdı . Bütün maç toplantılarında ve devre arası konuşmalarında , tüm oyuncuları o an yaptıklarından daha iyisini yapabilecek kapasiteleri olduğuna
inandırdı . Örneğin , ligde üçüncü sıradayken bize daima ikinci sırada olmayı hak ettiğimizi söyledi . Tüm oynadığımız maçlar bizim için final niteliğindeydi . Bundan da önemlisi , kötü bir netice aldığımızda bile bizim daima arkamızda oldu ve Bursaspor ' un ligi ikinci ya da üçüncü bitirmesi halinde dahi başarılı sayılacağını söyledi . Böylesine bir anlayış , oyuncuların kendilerine olan güvenlerini artırdı ve rahatlattı . Ertuğrul Hoca bize hep ( Kaybedecek bir şey yok ama kazanacak çok şey var ) derdi "
şeklinde cevapladı .
" Bursaspor ' un elde ettiği bu tarihi başarı , sence Türk futbolunda neleri değiştirebilir? " şeklindeki soruya ise Sercan , " 2007-08 ve 2008-09 sezonlarında Sivasspor ' un elde ettiği başarıyı hepimiz hatırlıyoruz . Anadolu takımları artık puan cetvelinde üst sıraları zorluyor . Ligde her takımın her takımı yenebileceği bir noktaya geldik . En son sıradaki takım , lideri bile yenebiliyor ve bu sürpriz sayılmıyor . Ayrıca , büyük takımlar da geçmiş yıllara göre ligde çok zorlanıyor . Bence bizim şampiyonluğumuz ,
Türkiye ' de bir devrim niteliğinde . Böyle bir başarıyı elde edebilen 5 . takım olarak tarihe geçtik " cevabını verdi .
" Geride kalan sezonda kendi performansını nasıl değerlendiriyorsun? " sorusunu ise Sercan , " Açık konuşmak gerekirse , hedeflediğim gol sayısına ulaşamadım . İki sezon önce 11 gol kaydederken , geçen sezon 4 ' te kaldım . Gerek ilk gerekse ikinci yarıda geçirdiğim sakatlıklar , performansımı olumsuz yönde etkiledi . Çünkü ne antrenmanlara katılabildim ne de maçlarda oynayabildim " diye cevapladı .

" BEŞİKTAŞ ' I YENDİĞİMİZ SON MAÇI UNUTAMIYORUM "
Beşiktaş ' ı 2-1 yendikleri sezonun son maçını hala unutamadığını ifade eden Sercan , " Daha sonra kulaklarımızı Fenerbahçe ' nin Trabzonspor ' la oynadığı maça çevirdik . Maçın 1-1 berabere sonuçlandığını duyunca , gözyaşlarıma hakim olamadım . Benim için unutulmaz bir andı . Bir de Beşiktaş ' ı Ivan Ergic ve Tomas Zapotocny ' nin son 5 dakikadaki golleriyle 3-2 yendiğimiz sezonun ilk yarısında oynanan maçı hatırlıyorum . Bu karşılaşma bizim için bir dönüm noktasıydı " dedi .
" Bursaspor gelecek sezon tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi ' nde mücadele edecek . Hem de direkt olarak grup aşamasından başlayacak . Çok ciddi rakiplerle karşılaşacağınız bir gerçek . Bu durum sizi tedirgin ediyor mu? Turkcell Süper Lig , Ziraat Türkiye Kupası ve Şampiyonlar Ligi gibi üç kulvarda mücadele etmeye hazır mısınız? " şeklindeki soruyu Yıldırım , şöyle cevaplandırdı .
" Çok önemli takım ve oyunculara karşı oynayacağımızın farkındayız . Böyle rakiplerle oynamak , Bursaspor ' un da saygınlığını artıracaktır . Eğer Barcelona ya da Real Madrid gibi takımlarla oynayabilirsek bu bizim için büyük bir onur olur . Böylesine dev maçları oynamayı çok istiyoruz . Bursaspor ' u hem Türkiye ' de hem de Avrupa ' da önemli bir marka haline getirmek istiyoruz . Buna ilaveten , oyuncular olarak biz de kendimizi Avrupa arenasında göstermek istiyoruz . Eğer takıma gerekli takviyeler yapılırsa ,
Şampiyonlar Ligi gruplarında başarı sağlayacağımızı düşünüyorum . Kadromuz tüm kulvarları kaldırabilecek kadar geniş olmalı . Böylelikle sakatlık , cezalılık durumu ve formsuzluk gibi sıkıntılara karşı alternatiflerimiz olur . Ayrıca , gelecek sezon takımda forma için tatlı bir rekabetin yaşanacağını tahmin ediyorum " .
Thierry Henry ' nin büyük hayranı olduğunu söyleyen Sercan , " Geçen yıl , Türkiye ile Fransa arasındaki özel maçta ona karşı oynama fırsatı da buldum . Karşılaşma sonrasında formasını alırken , biraz da sohbet etme fırsatı yakaladım . Ona olan hayranlığımı anlattım . Bana yaşımı sordu ve kariyerimde başarı diledi . Bursaspor ' la daha çok yeni tarihi bir başarı yakaladım . Bursaspor zaten benim kariyerimde önemli bir kilometre taşı olacak . Bunun yanında , ben daima Avrupa ' da büyük kulüplerde oynama hayali kurdum . Bu
sezon Şampiyonlar Ligi ' nde elde edeceğimiz başarı , beni hayallerime daha çok yaklaştırabilir . Geçmişte , İngiltere Premier Ligi ' nde oynamak isterdim ama şimdi İspanya Ligi ' ni tercih ediyorum . Çünkü oyun stilimin İspanya ' da uygulanan sisteme daha yatkın olduğuna karar verdim . Hatta Barcelona veya Real Madrid ' de oynasam benim için mükemmel olur " şeklinde konuştu .