Fenerbahçe'ye Şampiyonlar Ligi piyangosu

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi 3'üncü ön eleme turunda Young Boys'u elemesi durumunda play-off'ta seribaşı olabilecek!

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi 3'üncü ön eleme turunda Young Boys'u elemesi durumunda play-off'ta seribaşı olabilecek!

İsviçre ekibi safdışı bırakılsa da önünde zorlu rakipler olan F.Bahçe, Ajax ve Zenit'ten birinin elenmesini bekliyor. Bu durumda temsilcimiz play-off turunda seribaşı olacak.

Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda İsviçre'nin Young Boys takımıyla eşleşen F.Bahçe'yi bir sonraki turda birbirinden zorlu rakipler bekliyor. Bu sezonki Avrupa macerasına Young Boys maçlarıyla başlayacak olan sarı lacivertliler, rakibini elemeyi başarırsa Şampiyonlar Ligi bileti almak için play-off turunda İspanyol Sevilla, Alman Werder Bremen, Rus Zenit, İngiliz Tottenham ve Hollanda ekibi Ajax'tan birine rakip olacak. Ancak sarı lacivertliler için Devler Ligi kapısını daha kolay bir şekilde aralamak adına önünde bir ihtimal daha var.

İşi daha kolay olacak
Kendisi gibi 3. ön eleme turunda mücadele edecek olan Ajax ve Zenit takımlarından birinin bu turda elenmesi durumunda Fenerbahçe, Young Boys'u dize getirmesi halinde bir sonraki turda çok daha kolay rakiplerle eşleşecek. Ajax, Yunanistan'ın PAOK takımıyla karşılaşacak. Zenit ise Romanya'nın Unirea Urziceni ekibiyle eşleşti. Bu maçlar sonunda Ajax ya da Zenit'ten birinin elenmesi, Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi biletini kolaylaması anlamına da geliyor. UEFA sıralamasında 34. sırada yer alan Fenerbahçe, bir sonraki turda seribaşı olma şansını kıl payı kaçırdı. UEFA sıralamasında 104. sırada bulunan Urziceni ve 143. sırada yer alan PAOK'tan birinin seribaşı olan Zenit ya da Ajax'ı safdışı bırakması durumunda Fenerbahçe için zor görünen Şampiyonlar Ligi gruplarına kalma umutları artacak. Bu durumda play-off turunda seribaşı olacak Fenerbahçe daha zayıf takımlarla eşleşme şansı yakalayacak.

F.BAHÇE ELENİRSE NE OLUR?
Aykut Kocaman daha yolun başındayken büyük bir darbe yiyecek. UEFA Avrupa Ligi'nde ön eleme turu oynayacak. Maddi bir kayıp olacak. Hedeflerden birine erken veda edilecek.

F.BAHÇE ELERSE NE OLUR?
Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalmak için play-off turuna kalacak. Seribaşı olamazsa, zorlu bir rakiple eşleşecek. İşi zorlaşacak. Eşleşilecek rakiplere göre transfer stratejisi belirlenecek.