Fenerbahçe Genk'i 3-0 mağlup etti

Fenerbahçe, AZ Alkmaar'a 2-0, Köln'e ise 5-2 mağlup olduktan sonra 3. hazırlık karşılaşmasında Genk'i 3-0'lık skorla mağlup etmeyi başararak Gurbet Kupası'nda karşılaşacağı Galatasaray maçı öncesi moral buldu.

Geçen sezon başında karıştığı "kelepçe" skandalıyla Fenerbahçe'den adeta aforoz edilen Colin Kazım, 45. dakikada oyuna girdi ve takımının galibiyetinde önemli rol oynadı.

İlk 45 dakikada pozisyon anlamında neredeyse yokları oynayan Fenerbahçe, akıllara Köln maçı sonrası teknik direktör Aykut Kocaman'ın yaptığı "amatörce oynuyorlar" açıklamasını getirdi. İlerleyen dakikalarda zayıf rakibi karşısında varlık gösteremeyen Kanarya, genç kalecisi Mert Günok'un yaptığı başarılı kurtarışlarla ilk 45 dakikayı gol yemeden kapattı.

  İkinci yarıda Kazım Kazım'ın oyuna girmesiyle hareketlenen Fenerbahçe, 65. dakikada yıldız futbolcunun sağ kanattan "al da at" dercesine verdiği pasta Gökhan Ünal'ın attığı golle 1-0 öne geçti.

Golden sonra da özellikle sağ kanattan etkili gelen Sarı-Lacivertliler, 74. dakikada Kazım'ın asistinde Alex'in golüyle farkı 2'ye çıkardı: 2-0. Skor avantajını eline geçiren Fenerbahçe, ilerleyen dakikalarda daha rahat bir futbol sergiledi ve 81. dakikada yeni transfer Stoch'un ortasında Selçuk'un kafasıyla durumu 3-0'a getirdi ve mücadele de bu skorla sona erdi.