Süper lig'de kalıcı olmak istiyoruz

Bucaspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Turkcell Süper Lig'e yeni çıkmalarına rağmen, yaptıkları transferlerle ligde kalıcı olmak istediklerini söyledi.

Sakarya'nın Karasu ilçesinde Garanti Plaj Futbol Ligi karşılaşmalarını izleyen Uygun, AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Plajdaki futbol maçlarının keyifli olduğunu ifade eden Uygun, lig değerlendirmesinin sorulması üzerine, Bursaspor'un Turkcell Süper Lig'e yükselmesinin ardından ligde 5 büyük takımın yer aldığına işaret ederek, şöyle konuştu:

''Bu 5 takımın da şampiyon olma olasılığı yüksek. Bununla birlikte 5 tane daha şampiyonluğa oynayan takım var. Eskişehirspor, Ankaragücü, Gaziantepspor, Sivasspor, Kayseri Erciyesspor olsun, 10 tane çekişmeli, üst sıraları kovalayan takımımız olacak. Dolayısıyla da ligimiz çok renklenecek. Biz de yeni çıkmamıza rağmen yaptığımız transferlerle ligde kalıcı olmak istiyoruz. İnşallah bu zor ligde yaptığımız işlerle kalıcı olup ondan sonraki süreçte istediğimiz atmosferi yakalarız.''

Transfer çalışmalarına da değinen Uygun, ''Her şeyin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Dolayısıyla belki bir tane daha transfer yapabiliriz. Bugün itibariyle Adanaspor'dan Emre'yi, Ankaragücü'nden Ediz ve Aydın, yurt dışından bir yabancı transfer daha yaptık, bir de Ragıp'ı aldık. Şimdilik en azından maçlardan sonra karar vereceğiz, eksiklerimize göre transfer yapacağız'' dedi.

TFF 2. Lig'de mücadele edecek Sakaryaspor'u değerlendiren Uygun, sözlerini şöyle tamamladı:

''Sakaryaspor bir futbol fabrikası. Yıllarca yönetimsel olarak öyle hatalar yapıldı ki, bunun faturasını Sakarya taraftarı ve Sakarya şehri çekiyor. Bunun acısını hepimiz çekiyoruz. En son çıkan futbolcumuz Tuncay Şanlı. Ondan sonra istediğimiz kapasitede adam çıkmadı. Bu sorunlar masaya yatırılıp sorumluları artık duruma çeki düzen vermeli. Buranın evladı olarak üzülüyoruz. Yapılan hataları görüp müdahale edememiş olmak bizim için üzüntü verici. İnşallah 3-5 yıl içinde doğru yapılanma ve projeyle, hem tesisleri, hem stadı, hem takımıyla iyi bir Sakaryaspor görürüz.''

AA