Fenerbahçe'den kötü prova

Almanya'nın Köln şehrinde düzenlenen ETL-DOM Kupası'ndaki maçta Köln ile karşılaşan Fenerbahçe bozguna uğradı. Fenerbahçe karşılaşmadan 2-5 mağlup ayrıldı.

İlk maçında Hollanda'nın AZ Alkmaar takımına 2-0 mağlup olan Fenerbahçe, üçüncülük-dördüncülük mücadelesinde Daum'un eski takımı Köln'e 5-2 mağlup oldu ve turnuvadaki 4 takım arasında 4. oldu.

Alman ekibi Köln'e galibiyeti getiren golleri Freis (2), gurbetçi oyuncu Taner Yalçın (2) ve Jabo kaydetti. Fenerbahçe'nin gollerini ise Deivid ve Stoch attı.

Bu skorla Fenerbahçe, AZ Alkmaar katıldığı Köln ve Anderlecht takımlarıyla beraber katıldığı hazırlık turnuvasında 4. oldu.

Fenerbahçe, karşılaşmaya "Volkan Babacan, Önder Turacı, Bilica, İlhan Eker, Santos, Baroni, Kazım Kazım, Selçuk Şahin, Stoch, Alex, Semih Şentürk" 11 ile başladı.

Sarı lacivertli takım karşılaşmanın ilk dakikalarında baskılı bir oyun sergiledi ama 13 dakikada Freis'in golü işleri değiştirdi. Özellikle bu golden sonra Fenerbahçe defansının arka arkaya yaptığı hataları iyi değerlendiren Köln takımı gurbetçi oyuncu Taner Yalçın'ın 2 golüyle skoru 3-0'a taşıdı. Karşılaşmanın ilk yarısı bu skorla sona erdi.

İkinci yarıya 4 değişiklikle başlayan Fenerbahçe'de ikinci 45 dakikada oyuna dahil olan Deivid'in golü ile 50 dakikada skor 3-1'e geldi. Bu gol Sarı-lacivertlileri biraz olsun umutlandırsa da Köln takımının ilk golünü kaydeden Freis bir kez daha sahneye çıktı ve skoru 4-1 yaptı.

Yeni sezon öncesi Fenerbahçe defansı fazlasıyla krımızı alarm veriyor. 85. dakikada bir hata daha yaptılar. Bu hatayı da Jabo affetmedi: 5-1.

Maçın son golünü ise Fenerbahçe'nin, Chelsea'den transfer ettiği Miroslav Stoch kaydetti.

Hürriyet