Young Boys, Fenerbahçe'den Çekiniyor

Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu kuraları İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA merkezinde çekildi. Fenerbahçe kurada, İsviçre'nin Young Boys takımıyla eşleşti.

Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda temsilcimiz Fenerbahçe ile eşleşen İsviçre'nin Young Boys takımı kura sonucundan memnun değil. Kura çekiminin ardından açıklamalarda bulunan Young Boys Teknik Direktörü Vladimir Petkovic, "Fenerbahçe geleneği ve atmosferi olan büyük bir kulüp. Çok güçlü, hoş olmayan bir rakip. İki zor ve güzel maç oynayacağımıza inanıyorum ama turu geçmek için fırsatımız var" diye konuştu.
Fenerbahçe Young Boys ile ilk maçını 27 veya 28 Temmuz'da deplasmanda, rövanşı ise 3 veya 4 Ağustos'ta Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynayacak. Fenerbahçe, Young Boys'u elemesi halinde, Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalabilmek için play-off maçı oynayacak. Play-off maçları 17-18 Ağustos ve 24-25 Ağustos'ta oynanacak.
14 Mart 1898 yılında kurulan ve geçtiğimiz sezonu İsviçre Süper Ligi'nde FC Basel'in ardından ikinci sırada tamamlayan Young Boys, maçlarını İsviçre'nin en büyük ikinci stadı olan 32 bin kişi kapasiteli Stade de Suisse'de oynuyor (Eski ismi Wankdorf Stadı). Young Boys takımında kaptanlık görevini kaleci Marco Wolfli yapıyor.
İsviçre'nin en çok bilinen futbol kulüplerinden olan Young Boys 11 kez lig şampiyonluğu 6 kez de İsviçre Kupası şampiyonluğu sevinci yaşadı. 1958-1959 sezonunda Avrupa Kupası'nda yarı finale yükselme başarısı gösteren Young Boys İsviçre futbolunun uluslar arası arenadaki en başarılı takımı olarak kabul ediliyor. Young Boys ligdeki son şampiyonluğuna 1986 yılında ulaştı. Takım, 1987 yılında da İsviçre Kupası'nı müzesine götürdü.

Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turundaki diğer eşleşmeler ise şöyle:
AFC Ajax (Hollanda)-PAOK FC (Yunanistan)
FC Dinamo Kiev (Ukrayna)- KAA Gent (Belçika)
BSC Young Boys (İsviçre)-FENERBAHÇE
SC Braga (Portekiz)-Celtic FC (İskoçya)
FC Unirea Urziceni (Romanya)-FC Zenit Petersburg (Rusya)

Şampiyonlar Ligi 3. eleme turundaki diğer eşleşmeler ise söyle oluştu:
Liepajas Metalurgs-Sparta Prag galibi, Inter Baku-Lech galibi
Aktobe-Olimpi Rustavi galibi, H.Tel Aviv-Zeljeznicar galibi
Sheriff-Dinamo Tiran galibi, Dinamo Zagreb-Koper galibi
Litex-Rudar galibi, Birbirkara-Zilina galibi
Levadia-Debrecen galibi ile Basel
AIK-Jeunesse Esch galibi, Linfield-Rosenborg galibi
Partizan-Pyunik galibi, Ekranas-HJK galibi
Bate-FH galibi ile Kobenhavn
Bohemian-TNS galibi ile Anderletch
Omonia-Renova galibi, Salzburg - HB galibi
(ERS-ERS-S)