Üç büyüklerin Avrupa'daki rakipleri belli oluyor

İsviçre'nin Nyon kentinde gerçekleştirilecek olan Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi 3. ön eleme turu kuraları ile Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi, Beşiktaş ve Galatasaray'ın da Avrupa Ligi'ndeki rakipleri belli olacak.

Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi 3. ön eleme turu kuraları bugün İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA merkezinde çekiliyor. Şampiyon olamayan takımlar klasmanındaki Fenerbahçe, saat 13.00'te başlayacak kura çekimine seri başı olarak katılacak.

Kanarya, İskoç Celtic, Rumen Unirea Urziceni, Yunan PAOK, İsviçre'den Young Boys ve Belçika'dan Gent'ten biriyle eşleşecek. Turu geçerse gruplara kalmak için bir ön eleme daha oynaması gereken F.Bahçe, 4. ön elemede seri başı olabilmek için Ajax ve Zenit'ten birinin elenmesini bekleyecek. Aksi takdirde Sarı-Lacivertliler'i 4. ön elemede Zenit ve Ajax'ın yanı sıra Sevilla, Werder Bremen ve Tottenham bekliyor.

Beşiktaş ve Galatasaray, saat 14.30'daki Avrupa Ligi 3. ön eleme turu kura çekimine birlikte seri başı olarak katılıyor.

İki temsilcimiz de 1 ve 2. ön elemeden gelen takımlardan biri ya da kupaya 3. ön elemeden katılan Luzern, Nordsjaeland, Slovan Bratislava, Beroe Stara Zagora, Viktoria Plzen, Jablonec, Göteborg, Apollon Limassol, Aalesunds, Hajduk Split ve Inter Turku'dan biriyle eşleşecek.

Galatasaray ve Beşiktaş'ın İsrail takımları Bnei Yehuda ile Maccabi Tel-Aviv'le de eşleşme ihtimali bulunuyor.

3. ön eleme maçları Şampiyonlar Ligi'nde 27-28 Temmuz ve 3-4 Ağustos'ta, Avrupa Ligi'nde ise 29 Temmuz ve 5 Ağustos'ta oynanacak.

Akşam