Sungurluspor'da Mutlu Son

Türkiye Aroma Voleybol 3

Türkiye Aroma Voleybol 3. Ligi'ni 17 maçta 17 galibiyetle namağlup tamamlayan ve Türkiye 2. Voleybol Ligi'ne yükselen Sungurluspor Voleybol Takımı maddi imkansızlıklar nedeniyle yaşanan kriz sona erdi. Ekonomik sıkıntılar nedeniyle 2. Lig'e katılmamanın eşiğine gelen Sungurluspor 2. Lig'e katılım ücreti olan 7 bin 500 TL'yi Voleybol Federasyonu'na yatırarak 2. Lig'de oynama hakkını elde etti.
Sungurluspor Kulübü Başkan Yardımcısı Mustafa Özdemir, "Profesyonel liglerde oynamak için katılım ücretleri alınmaktadır. Geçen sene 3. Lig'de, 2 bin 500 TL yatırmıştık. Bu sene 2. Lig'de yer almak için 7 bin 500 TL yatırılması gerekiyordu ve yatırdık. 1. Lig'de oynayan takımlar ise 15 bin TL yatırıyorlar" dedi.
Geçen yıl yenilgisiz şampiyon olan Sungurluspor Voleybol Takımı'na sponsor bulamadıklarını söyleyen Özdemir, "Maalesef sponsor bulamadık. Kendi imkanlarımızla Türkiye Voleybol 2.Liginde mücadele edeceğiz. Çorum'u ve Sungurlu'yu en güzel şekilde temsil edeceğiz" dedi.
Sungurluspor'un hedefinin 2. Lig'de kalmak olduğunu söyleyen Özdemir, "Eğer sponsor bulabilseydik, hedefimiz daha büyük olacaktı. Kendi imkanlarımızla ancak 2.ligde kalıcı olmak için çaba sarf edeceğiz" diye konuştu.
Sungurlu Kaymakamlığı, belediyesi ve bazı iş adamlarımız 2.ligde kalıcı olunması için ellerinden gelen yardımları yapacaklarını dile getiren Özdemir "2. Lig'de 2 grup var. A grubunda 12 takım, B grubunda 12 takım. Hangi grupta olacağımız ileriki günlerde belli olacaktır. A grubunda Ankara, İzmir, İstanbul, Bursa, Antalya takımları, B grubunda Sivas, Kayseri, Diyarbakır, Rize ve birkaç ilin takımları daha olacak. Biz ise bu grupların tam ortasındayız. Hangi grupta yer alacağımız Voleybol Federasyonu ile
görüşmelerimiz sonunda belli olacaktır" dedi.
Özdemir, ayrıca Voleybol Federasyonu'na ligi tamamlayacağımızı belirten taahhütname ve Sungurlu'dan canlı yayınlanacak olan maçlarımız için TV kanalı seçme iznini Voleybol Federasyonuna bırakan belgeleri de imzalayarak gönderdiklerini belirtti..
Özdemir, "Geçen yıl şampiyon olan takımdaki sporcuları sözleşme yapmak üzere Sungurlu'ya çağırdık. Ayrıca 2 ligde kalıcı olmak için 3 tane de yeni transfer yapmayı planlıyoruz" diye konuştu.