Şampiyon Bursaspor, Stoke City'i mağlup etti

Sezon öncesi hazırlıklarını Avusturya'da sürdüren Bursaspor, Tuncay Şanlı'nın takımı Stoke City ile yaptığı hazırlık maçını 1-0 kazandı.

Sezon öncesi hazırlıklarını Avusturya'da sürdüren Yeşil-Beyazlılar, Tuncay Şanlı'nın takımı Stoke City ile yaptığı dostluk mücadelesini İbrahim Öztürk'ün attığı golle 1-0 kazandı.

Ülkemizi Şampiyonlar Ligi'nde temsil edecek olan Bursaspor, Avusturya'daki yeni sezon hazırlıklarını İngiltere'nin Stoke City takımı ile yaptığı karşılaşmayla sürdürdü. Temsilcimiz, 37. dakikada İbrahim Öztürk'ün attığı golle sahadan 1-0 galip ayrıldı. Kamp programı son derece verimli geçen Bursaspor'da ters giden tek şey hazırlık müsabakalarındaki organizasyon bozukluğuydu. İlk maçını İran'ın Azin Steel takımı ile yapmayı planlayan ancak rakip oyuncuların gıda zehirlenmesi sonucu Polonya temsilcisi Jagiellonia Bialystok'la karşılaşan (1-1) Yeşil-Beyazlıların yakasını şanssızlık dün de bırakmadı. Kalınan otelin maçın oynanacağı stada 230 km uzaklıkta olması, futbolculara sehayatte bıkkınlık verdi. Futbolcular otobüsten iner inmez kısa bir ısınma turunun ardından yorgun şekilde maça çıktı. Bursaspor için dünkü karşılaşmanın bir diğer özelliği de milli futbolcu Tuncay Şanlı'nın rakip olarak forma giymesiydi. Şanlı, "Takım olarak Türkiye şampiyonu ile oynamaktan büyük heyecan ve mutluluk duyduk. Onlarla burada karşılaşmak güzeldi ve keyifliydi. İnşallah Avrupa'da ve Süper Lig'de başarılı olurlar." diyerek Yeşil-Beyazlı futbolcuları onore etti. Maçın en çok sevinen ismi ise ikinci hazırlık maçında da takımının tek golünü atan İbrahim Öztürk oldu. Bursaspor'un, Stoke City ile oynadığı maçı Avustarya'da yaşayan gurbetçiler de izledi.

Stoke City-Bursaspor: 0-1


Stoke City: Begovic 4 (Dk. 46 Nash 4), Huth 5 (Dk. 54 Wilkinson 4), Shawcross 4 (Dk. 54 Dickinson 5), Faye 6 (Dk. 54 Shotton 4), Higginbotham 4 (Dk. 54 Pugh 5), Lawrence 5 (Dk. 54 Soares 5), Whelan 6 (Dk. 54 Tonge 4), Delap 4 (Dk. 54 Lund 5), Collins 6 (Dk. 54 Marshall 4), Fuller 4 (Dk. 54 Moult 5), Tuncay Şanlı 4 (Dk. 54 Sidibe 5)

Bursaspor: Ivankov 6 (Dk. 60 Yavuz 4), Mustafa 6, Ömer 6, İbrahim Öztürk 7 (Dk. 60 Serdar Aziz 4), Vederson 5, Volkan 5 (Dk. 60 Steinert 6), Ramazan 4 (Dk. 82 İsmail ?), Kirita 6, Ozan İpek 5 (Dk. 46 Eren 5), Turgay 6 (Dk. 60 Batalla 4), Sercan 6 (Dk. 60 Muhammet 6)

Gol:
Dk 37 İbrahim Öztürk

Hakem: Heimo Mitterecker 6, Rodolf Rindler 6, Franz Ecker 6 (Avusturya)

Tuncay Bursaspor'da!

Yeni sezon hazırlıklarını Avusturya'da sürdüren Bursaspor, kampın ikinci maçını dün İngiltere'nin Stoke City takımıyla yaptı. Karşılaşma öncesi maçın oynanacağı stada gelen Yeşil-Beyazlı ekibi, futbol yaşantısını Ada'da sürdüren milli futbolcu Tuncay Şanlı karşıladı. Şanlı, Bursaspor'un soyunma odasına giderek futbolcular ve Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam ile tek tek tokalaşıp sohbet etti. Yıldız futbolcu basın için fotoğraf çektirirken de gazetecilere şaka yollu, "Fotoğrafın altına 'Tuncay Şanlı Bursaspor'da diye yazarsınız artık." diye takıldı.