Kocaman Ve Emre'den Kura Değerlendirmesi

Fenerbahçe Sportif Direktörü ve Teknik Sorumlu Aykut Kocaman ve Emre Beleözoğlu Şampiyonlar Ligi 3. eleme turunda rakibi Young Boys ile eşleşmesini değerlendirdi.

Sportif Direktör ve Teknik Sorumlu Aykut Kocaman, Young Boys kurasını, Fenerbahçe'nin kamp yaptığı Belçika'dan değerlendirdi.
Kağıt üzerinde iyi bir kura çektiklerini belirten Aykut Kocaman, "Kağıt üzerinde bakıldığı zaman, tüm Fenerbahçelilerin ilk tercih etmek istediği takımlardan biriydi Young Boys, diğeri de Gent'ti. Bu anlamda bizim için güzel bir kura diyebiliriz. Ama futbolda net olan bir gerçek var ki, gücünüzü sahada göstermelisiniz. Young Boys hakkında detaylı bilgiye sahip değiliz. Kalan sürede detaylı bilgi edineceğiz. Oyuncularımız çok tecrübeli oyuncular. Tüm bu söylediklerimi kağıt üzerinde. Şu an itibariyle en
büyük isteğimiz geçen seneye oranla oyunun merkezini daha ileriye itebilmek adına. Bunu başarabilirsek, kağıt üzerinde değil, gerçek anlamda da tura daha yaklaştığımız karşılaşmalar olacak Young Boys maçları. Gözlemlerimize devam ediyoruz. İlk maç öncesinde 3 hazırlık maçı daha oynayacağız. Adım adım daha ileri gidebilirsek, Young Boys'un karşısına daha hazır çıkarız" dedi.
Kura öncesi, muhtemel rakiplerden KAA Gent ile eşleşmeleri halinde Belçika kampını uzatmayı düşündüklerini belirten Aykut Kocaman, rakibin Young Boys olarak belli olması üzerine, kampı uzatıp uzatmamaya gün içinde karar vereceklerini de sözlerine ekledi.
Belçika kampında Young Boys kurasını değerlendiren Emre Belözoğlu ise, "Futbol kağıt üzerinde, oynanmadan kazanılmıyor. Kamuoyunun gözünde favori olarak görünüyoruz ama futbolun gerçekleri var. O nedenle iyi konsantre olmalıyız. Onlarda Şampiyonlar Ligi'ne kalmak için bir şans yakalamışlar ve onlar da bizim gibi daha önce ön eleme oynamadılar. Bizim için kimin çıkacağı önemli değildi. İyi hazırlanıp maça en iyi şekilde çıkmak gerekiyor. Taraftarımıza Şampiyonlar Ligi'nde güzel maçlar izlettirmek
istiyoruz, tur atlamak istiyoruz. Hocamızın oynatmak istediği oyun, günümüz futbolunun en gerçekçi futbolu. Bizden agresif bir futbol istiyor. Hocamızın istediklerini yaparsak başarılı oluruz. Ben bu turda Zenit'in veya Ajax'ın elenmezini istiyorum diğer turda seri başı olmak için. Ama futbolda bir gerçek var ki; hiçbir zaman işinizi başkasına bırakmayacaksınız. Bu ve bundan sonraki turlarda da rakip kim olursa olsun elimizden geleni yapacağız. Ne olursa olsun, Şampiyonlar Ligi'ne kalmak için elimizden
geleni yapacağız. Bu tarz takımlarla oynarken, ilk maçı dışarıda oynamak bir avantajdır. Ben her zaman ilk maçın dışarıda olmasının bir avantaj olduğunu düşünüyorum. İçerideki maçta da taraftarımız bizim yanımızda olsun. Çünkü, bizim en büyük gücümüz taraftarımız İnşallah bize verecekleri destekle bizim en büyük gücümüz olurlar" diye konuştu.