Fenerbahçe kaptanı Alex'ten Güiza'ya mesaj

Fenerbahçe'nin Brezilyalı yıldızı Alex, takım arkadaşı Daniel Güiza'dan sarı-Lacivertli ekipte kalıp kalmayacağına artık karar vermesini istedi.

Fenerbahçe'nin Brezilyalı yıldızı Alex, takım arkadaşı Daniel Güiza'dan sarı-Lacivertli ekipte kalıp kalmayacağına artık karar vermesini istedi.

Belçika'da hazırlıklarını sürdüren Fenerbahçe'de kaptan Alex de Souza, antrenmanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

İspanyol golcünün devam etmeyi düşünmesi halinde yönetimin de buna olumlu bakacağına inandığını belirten kaptan Alex, "Benim için isimler değil, Fenerbahçe'nin menfaatleri önce gelir." dedi.

Güiza ile birkaç kez konuşmaya çalıştığını ama başaramadığını belirten Brezilyalı yıldız, ''Güiza kaliteli bir oyuncu. Kafası burada olursa ve devam etmek isterse kulüp de onu isteyecektir. Ayrılmayı düşünüyorsa bir şekilde Fenerbahçe ile orta yolu bulacaktır. Fenerbahçe benden de Güiza'dan da büyük.'' diye konuştu.

Alex, "Bu sezon son senen mi?" sorusuna, bu konuda yorum yapmanın erken olduğunu söyledi. Alex'in konuşması esnasında Şampiyonlar Ligi ön eleme turundaki rakip belli oldu. Brezilyalı oyuncu, Young Boys'la eşleşmeleri üzerine PAOK tahmininde yanıldığını açıkladı.

Sambacı oyuncu, Dünya Kupası'nda hayal kırıklığı yaşatan Brezilya Milli Takımı Teknik Direktörü Carlos Dunga'yı da isim vermeden eleştirdi. Ülkesinin alışılan ekolün dışında mücadele ettiğini savunan Alex, ''Sonuç da zaten alışılmışın dışında oldu.'' yorumunda bulundu.

Bu arada, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda İsviçre'nin Young Boys takımıyla karşılaşacak Fenerbahçe'de teknik direktör Aykut Kocaman rakibi değerlendirdi. Kağıt üzerinde iyi bir kura çektiklerini kaydeden Kocaman, "İlk tercih etmek istediğimiz takımlardan biriydi, diğeri de Gent'ti. Bu anlamda iyi bir kura diyebiliriz.'' şeklinde konuştu.

Öte yandan, sarı - lacivertliler yarın hazırlık kampındaki ikinci maçını oynayacak. Almanya'nın Köln kentinde düzenlenen ETL-DOM Kupası turnuvasında Fenerbahçe ile Köln karşılaşacak. Mücadele, Türkiye saati ile 16.30'da başlayacak.