Beşiktaş Vıkıngur'u 3 golle geçti

UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turu ilk maçında Faroe Adaları temsilcisi Vikingur'u kendi evinde ağırlayan Beşiktaş, zayıf rakibi karşısında sahadan 3-0 galip ayrıldı.

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Vikingur Teknik Direktörü Jogvan Martin Olsen, maça çıkarken ne kadar zor olacağını bildiklerini ifade ederek, "Bizim için çok zor bir maç oldu. Profesyonel sporcu ile amatör sporcular arasındaki farkı biliyoruz. Bu nedenle oyuncularım iyi mücadele etti ve kendilerini kutluyorum. Beşiktaş'a önümüzdeki sezonda başarılar diliyorum. Başarılı ve hızlı oynayan bir takım" dedi.
İstanbul'da çok iyi ağırlandıklarını belirten Olsen, "Böyle bir statta maça çıkmış olmaktan dolayı çok mutluyuz. Beşiktaş taraftarlarına bize gösterdikleri destek için teşekkür ediyorum. Bu stadyumun Türkiye'deki en güçlü taraftarı olan stadyum olduğunu biliyordum" diye konuştu.
Takım kaptanı Erlink Jakobsen ise Beşiktaş'ın çok güçlü bir takım olduğunu, rakiplerinin yanı sıra sıcak havayla da mücadele etmek zorunda kaldıklarını söyledi. Jakobsen, maç sonunda kendilerini tribünlere çağıran Beşiktaş taraftarlarının da muhteşem olduğunu ifade etti.
Beşiktaş Teknik Direktörü Bernd Schuster, Vikingur karşısında takımının performansından memnun olduğunu belirterek, "Bu beni mutlu etti. Daha fazla gol atabilirdik, penaltı kaçırdık, son vuruşlarda bazen iyi olamadık. Ama sahada önemli şeyler gördüm. Takımın bugünkü performansından memnunum" diye konuştu.
Bugün sahaya hücum ağırlıklı bir kadroyla çıktıklarının belirtilip, bunun diğer maçlarda da böyle mi olacağına yönelik bir soruya Schuster, "5'li forvet bugüne bağlıydı. Rakibin kalesine yakın oynayacağını biliyorduk. Bu nedenle böyle bir kadroyla çıktık. Ancak ligde de olabildiğince kalemizden uzakta oynamaya çalışacağız" yanıtını verdi.
Guti'yi takımda nerede oynatacağı sorusu üzerine de Schuster, "Guti'yi çok kişi tanıyor. Hücuma dönük orta saha oyuncusu. Çok kaliteli bir oyuncu ve son pasları çok iyi. Sürpriz paslar atabiliyor. Takıma gelirse tabi ki ona bir yer bulacağız" yanıtını verdi.
Alman teknik adam, Delgado'nun takımdan gönderileceği spekülasyonlarının yapıldığının hatırlatılması üzerine de "Delgado'nun performansından memnunum. Bugün biraz geriye dönük oynadı. Benim istediğim şeyleri yapabiliyor. Çok kaliteli futbolcu ve açıkçası beni ilgilendiren taraf da bu" ifadelerini kullandı.
Vikingur karşısında takımının 2 golünü kaydeden Nihat Kahveci ise, sahaya çıktıkları andan itibaren statta muhteşem bir atmosfer olduğunu ifade ederek, "Bizim hedefimiz güzel futbol oynamaktı. Daha 3 haftadır idman yapıyoruz. Fizik olarak henüz iyi durumda değiliz ama ne yapabileceğimiz hakkında güzel şeyler gösterdik. 3-0 güzel bir skor. Gol yememek çok önemliydi. Seyirci de oynanan oyundan keyif aldı" şeklinde görüş belirtti.
Attığı gollerle ilgili bir soru üzerine Nihat, "Sahaya çıktığım her maçta gol atmak için elimden geleni yapıyorum. Geçen sezonun özellikle ilk yarısında istediğim performansı ortaya koyamadım. Bu sezona iyi başladım. Gol attığım için mutluyum, takımıma yararlı olmak için elimden geleni yapacağım" dedi.
Quaresma ve Guti ile ilgili bir soruyu da Nihat Kahveci, "Guti transferi henüz net bitmediği için bu konuda konuşmayalım. Yalnız 14 sene Real Madrid'de forma giymiş olması ne kadar kaliteli bir futbolcu olduğunu zaten ortaya koyuyor. Quaresma da çok kaliteli bir oyuncu. Bize neler verebileceğini gösterdi. Gelenlere kapımız açık. Ne kadar kaliteli futbolcu gelirse iyi olur. Rekabet ortamı ne kadar artarsa bu Beşiktaş'ın yararınadır" şeklinde konuştu.
(BÇ-BÇ-S)