Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi rakibi belli oluyor

Fenerbahçe'nin şampiyonlar ligi'nde ki rakibi belli oluyor. Şampiyonlar Ligi kuralarına seri başı olarak girecek olan Fenerbahçe'nin muhtemel rakipleri kimler. Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nde rakibi 16 Temmuz Cuma günü, İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA merkezinde çekilecek. Fenerbahçe, kuraya seri başı olarak girecek.

FENERBAHÇE'nin rakibi belli oluyor

Türkiye'yi Şampiyonlar Ligi'nde temsil edecek olan Fenerbahçe, bu turnuvaya dahil olacağı 3. eleme turunun kuraları, 16 Temmuz Cuma günü, İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA merkezinde çekilecek. Fenerbahçe, kuraya seri başı olarak girecek.

Fenerbahçe, 2010-2011 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalabilmee turu ilk mk için iki eleme turu oynayacak. Kulüp puanı 54.890 olan ve kuraya seri başı olarak giren Fenerbahçe'nin 3. eleme turundaki muhtemel rakipleri arasında İskocya'nın Celtic FC, Yunanistan'ın PAOK FC, Romanya'nın FC Unirea Urziceni, İsviçre'nin BSC Young Boys ve Belçika'nın KAA Gent takımları yer alıyor. Kura çekimi Nyon'daki UEFA merkezinde Türkiye saati ile 13.00'te başlayacak. 3. ön elemaçları 27-28 Temmuz, rövanşları ise 3-4 Ağustos tarihlerinde oynanacak. Fenerbahçe bu turu geçmesi halinde, 17 veya 18 ve 24 veya 25 Ağustos tarihlerinde, Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalabilmek için play-off maçları oynayacak. Şampiyonlar Ligi 3. eleme turunda Fenerbahçe'nin dahil olacağı kura grubundaki takımlar şöyle:

Seri Başı Takımlar

FC Zenit Petersburg (Rusya)
AFC Ajax (Hollanda)
Fenerbahçe SK (Türkiye)
FC Dynamo Kiev (Ukrayna)
SC Braga (Portekiz)

Seri Başı olmayan Takımlar

Celtic FC (İskoçya)
FC Unirea Urziceni (Romanya)
PAOK FC (Yunanistan)
BSC Young Boys (İsviçre)
KAA Gent (Belçika)