Dünya Şampiyonası'ndan Sonra İlk Hedef 2012 Olimpiyatları

Kayseri Şekerspor Atletizm Takımı'nın "Rüzgar Kız" lakaplı yıldız atleti Tuğba Karakaya, 19-25 Temmuz tarihleri arasında Kanada'nın Moncton kentinde yapılacak olan Dünya Şampiyonası'nda ülkeyi temsil etmeye hazırlanıyor

Kayseri Şekerspor Atletizm Takımı'nın "Rüzgar Kız" lakaplı yıldız atleti Tuğba Karakaya, 19-25 Temmuz tarihleri arasında Kanada'nın Moncton kentinde yapılacak olan Dünya Şampiyonası'nda ülkeyi temsil etmeye hazırlanıyor.
Önceki gün Kayseri Şekerspor Kulübü Başkanı Cuma Karataş'ı ziyaret ederek, katılacakları Dünya Şampiyonası hakkında bilgiler veren Antrenör Süleyman Altınoluk ve Rüzgar Kız Tuba Karakaya, şampiyonaya iyi hazırlandıklarını belirterek, Kanada'da adeta fırtınalar estirmeyi planladıklarını söylediler.
Spor hayatına Kayseri Şekerspor'da başlayan ve olağanüstü yeteneği ile Uluslararası Cezmi Or şampiyonası'nda, 1500 metreyi 4.17 ile koşarak Dünya şampiyonası Barajını geçip, aynı zamanda atletizm tarihinde Elvan Abeylegesse'den sonra en iyi derece yapan atlet unvanını alan Tuğba Karakaya, Kanada'da yapılacak şampiyonanın en favori isimlerinden bir tanesi.
Antrenör Süleyman Altınoluk, 19-25 Temmuz tarihleri arasında Kanada'nın Moncton kentinde yapılacak olan Gençler Dünya Şampiyonası'nda 1500 ve 3000 metrede ülkemizi temsil edecek olan Tuğba Karakaya'nın performansının en üst noktada olduğunu belirterek, şunları söyledi. "Uzun yıllar Türk sporuna destek vererek, sayısız başarılara imza atan ve milli takıma onlarca sporcu yetiştiren Kayseri Şekerspor'un değerli Onursal Başkanı Vedat Ali Özışık'a ve Kulüp Başkanı Cuma Karataş'a sonsuz teşekkürler ederim.
Bizim asıl hedefimiz 2012 Londra Olimpiyat Barajını geçerek, Olimpiyatlarda kulübümüzü ve ülkemizi başarı ile temsil edebilmektir. Ama şu an Kanada'daki Dünya şampiyonasına odaklanmış bulunmaktayız. Umarım Kanada'dan, Dünya şampiyonu olarak dönen takım biz olacağız" şeklinde konuştu.
Kulüp BaŞkanı Cuma Karataş ise Spor hayatına Kayseri Şekerspor'da başlayan Tuğba Karakaya'nın gerçekten genç ve yetenekli bir sporcu olduğunu belirterek, "Ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğine inandığım Rüzgar Kız Tuğba, bugüne kadar gösterdiği performans ile Türkiye'nin en güvendiği atletlerden bir tanesi olduğunu başarıyla göstermiştir. Kendisi, Ulu Önder Atatürk'ün de belirttiği gibi "Zeki, çevik ve aynı zamanda da ahlaklı" bir sporcumuzdur. Bu nedenle kendisini ayrıca kutlamak istiyorum. Onursal
Başkanımız Vedat Ali Özışık, Türk sporunun her branşta ilerlemesi için elinden gelen gayreti göstermektedir. Çünkü bizlerin vasıtasıyla alınacak her başarı, bu ülkenin çıkarınadır. Bu nedenle değerli onursal başkanımıza ardından emeği geçen tüm sporcu ve idareci arkadaşlarıma sonsuz teşekkürler ediyorum. Sevgili sporcumuz, Rüzgar kızımız Tuğba'ya da başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.