Beyşehir'de Göl Kupası Bisiklet Yarışları Yapıldı

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, bu yıl ilk kez yapılan "Göl Kupası" dağ bisikleti yarışlarında bisikletten düşerek yaralanan sporcu hastanede tedavi altına alındı.

Beyşehir-Kubadabad Sarayı, Kubadabad Sarayı-Beyşehir arasında olmak üzere dağ bisikleti yarışları iki ayrı etap halinde yapıldı. Yarışlara Konya Gençlikspor, Konya Bisikletçiler Kalkınma Derneği, Konya Şekerspor, Konya İl Özel İdarespor, Selçuklu Belediyespor ve Çumra Belediyespor kulübü bünyesinde forma giyen toplam 43 sporcu katıldı.
A ve B yıldızlar kategorilerinde düzenlenen yarışların ilk etabı sabah saatlerinde Beyşehir Gölü kıyısını takip eden ve 58 kilometre mesafeli Beyşehir-Yeşildağ-Kurucuova-Gölyaka güzergahında yapıldı. Anıt alanında verilen startın ardından bisikletçiler 58 kilometrelik maratonun Yeşildağ-Kurucuova beldeleri arasındaki güzergahında oldukça zorlandı. Keskin virajların bulunduğu göl şeridindeki parkurda zaman zaman bisikletçilerin önüne büyükbaş hayvanlar çıktı. Kurucuova beldesi girişinde 16 numara ile
yarışan Konya Gençlikspor'dan İbrahim Onur Galatalı kontrolünü kaybederek bisikletiyle birlikte düştü. Yaralanan 16 yaşındaki sporcuya takipteki ambulansta bulunan sağlık görevlileri ilk müdahaleyi yaparken, bisikletçi omzunda kırık olma ihtimali şüphesi nedeniyle Beyşehir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. İlk etap yarışlar Gölyaka beldesindeki varış noktasında tamamlandı. Sporcular Kubadabad Sarayı kazı alanında öğle yemeği molası verirken, 30 kilometre mesafeli ikinci etap yarış öğleden sonra
Yeşildağ-Beyşehir arasında koşuldu.
Yarışlar sonunda A yıldızlar kategorisinde genel klasmanda İl Özel İdarespor'dan Oktay Aktaş 2,32,07 derecesi ve 2 puanla birinci oldu. Aynı kategoride Konya Şekerspor'dan Ö.Faruk Akyüz 2,32,07'lik derecesi ve 6 puanla ikinci, aynı kulüpten Yasin Beyan 2,32,07 derece ve 8 puanla üçüncü oldu.
B yıldızlar kategorisi genel klasmanda ise Özel İdarespor'dan Kürşat Okka 2,31,41 derece ve 1 puanla birinci, Selçuklu Belediyespor'dan Alihan Demirbağ 2,34,27 derece ve 3 puanla ikinci, Şekerspor'dan Talha Ay ise 2,35,10 derece ve 5 puanla üçüncü oldu.
Yarışma sonunda kategorilerinde ilk 8 dereceye giren bisikletçilere ödül ve kupaları Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı, İlçe Emniyet Müdürü Nedim Özata ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Taşdelen tarafından verildi. Yarışmada A yıldızlarda birinciye 300, ikinciye 250, üçüncüye 200 lira, B yıldızlarda ise birinciye 200, ikinciye 150, üçüncüye 100'er liralık ödüller verildi. İlk iç derece dışındaki diğer bisikletçilere de çeşitli miktarda para ödülü verildi.