Thierry Henry, New York Red Bulls'a Transfer Oldu

Barcelona'nın Fransız yıldızı Thierry Henry'nin hangi takıma transfer olacağı sorusu cevabını buldu.

Barcelona'nın Fransız yıldızı Thierry Henry'nin hangi takıma transfer olacağı sorusu cevabını buldu. Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Futbol Ligi takımlarından New York Red Bulls Kulübü yaptığı bir açıklamayla Fransız yıldızla uzun süreli bir sözleşme imzaladıklarını duyurdu.

İsmi uzun süredir Fenerbahçe'yle de anılan Fransız yıldız Thierry Henry, birçok Avrupa takımından da transfer teklifi almasına karşın tercihini Amerika'dan yana kullandı. Henry, ABD Futbol Ligi (MLS) ekiplerinden New York Red Bulls'a transfer oldu. Transfer haberi kulüp tarafından resmen doğrulandı. Henry de transfer haberinin doğrulanmasından sonra yaptığı ilk açıklamada, "Kariyerimde yeni ve heyecanlı bir bölüm açıyorum. New York Red Bulls için oynamak benim için onurdur. Burada bulunacağım süre içerisinde takımı ilk şampiyonluğuna ulaştırmak için elimden geleni yapacağım" dedi.
Henry'nin 22 Temmuz'da Red Bulls'un Premier Lig ekiplerinden Tottenham Hotspur'la oynayacağı hazırlık maçında yeni takımının formasını ilk kez bir resmi maçta giymesi bekleniyor.

Bu arada sözleşmenin kaç yıllık olduğu, sözleşmenin mali boyutu ve Henry'nin ne kadar ücret alacağı konusunda ise herhangi bir açıklama yapılmadı.

Avrupa ve Fransız futbolunun önemli isimlerinden Thierry Henry, Barcelona'nın yanı sıra uzun yıllar Arsenal forması da giymişti. Henry Juventus ve Monaco adına da ter dökmüştü. Fransa Milli Takımı'nın formasını da 118 maçta giyen yıldız futbolcu 51 gole imza atmıştı.

Henry, Fransa ile İrlanda arasında oynanan 2010 Dünya Kupası Avrupa elemeleri play-off maçında eliyle yaptığı asist nedeniyle dünya futbol kamuoyunda büyük tepki toplamıştı.