Guardiola 1 yıl daha Barcelona'da

İspanyol ekibi Barcelona'ya son 2 sezona toplam 7 kupa kazandıran başarılı teknik adam Joseph (Pep) Guardiola, takımıyla olan sözleşmesini 1 yıl daha uzatma kararı aldı.

İspanyol ekibi FC Barcelona, başarılı teknik direktörü Josep Guardiola'nın takımın başında kalmaya devam edeceğini açıkladı. Kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada beklenildiği gibi Guardiola'nın takımın başında kalmaya devam edeceği ifade edildi.
Guardiola'nın kontratı 30 Haziran'da sona eriyordu. Ancak 39 yaşındaki genç teknik adam Ocak ayında dönemin kulüp başkanı Juan Laporta'yla görüşerek 1 yıllık sözleşme yenilemeyi kabul etmişti. Barcelona'da 13 Temmuz'da Laporta'nın yerine başkan seçilen Sandro Rosell ise başkan seçildikten kısa bir süre sonra yaptığı açıklamada Guardiola'yla uzun süreli kontrat yapmak istediğini söylemişti. İspanyol basınında çıkan haberlerde Guardiola'nın Katalan ekibiyle 1 yıllık sözleşmeye imza atacağı ifade ediliyor.
Ancak medyada son dönemde Guardiola'nın takımın başından ayrılacağı yönünde haberler çıkıyordu.
Barcelona'nın eski orta saha yıldızlarından olan Guardiola, 2008 yılı Haziran ayında şu anki Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard'ın yerine göreve gelmişti. Guardiola yönetimindeki Barcelona, 2009 ve 2010 sezonlarında 2 La Liga şampiyonluğu ve 2009 Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu yaşamıştı.