Galatasaray: 4 – FC Kleve: 0

Hazırlık kampını Hollanda'da sürdüren Galatasaray hazırlık maçında Almanya'nın amatör lig takımlarından FC Kleve ile karşılaştı. Galatasaray zayıf rakibini 4-0 yenerek moral buldu.

Galatasaray ile Kleve arasında oynanan maça bakıldığında Galatasaray’ın ilk yarıda 4-3-3 taktiği ile oynadığını görüldü. Geçtiğimiz sezon bu taktikle oynayan Galatasaray, bu sezon da 4-3-3 taktiğini sürdüreceği görülüyor.

Karşılaşmanın ikinci yarısında Galatasaray kaleci Emirhan Ergün dışında tüm oyuncularını değiştirerek başladı ve 4-2-3-1 sistemine geçti. Sistem değişikliğine giden Galatasaray ilk yarıya oranla daha verimli bir futbol sergiledi.

İlk yarıyı Milan Baros ve Barış Özbek'in golleriyle önde kapatan sarı-kırmızılı takım ikinci yarıda Caner Öztel ve Mehmet Batdal ile iki gol daha bularak maçtan 4-0 galip ayrıldı.

Yeni transferlerden Musa Çağıran ilk yarıda, Lorik Cana, Serdar Özkan, Mehmet Batdal ve Ali Turan ikinci 45 dakikada forma giydi.

Sunderland'den alınan orta saha oyuncusu Cana 75. dakikada yerini Cumhur Yılmaztürk'e bıraktı.

Karşılaşmaya, Emirhan Ergün, Gökhan Zan, Musa Çağıran, Çetin Güngör, Hakan Balta, Barış Özbek, Mustafa Sarp, Sabri Sarıoğlu, Aydın Yılmaz, Arda Turan ve Milan Baros ilk 11'i ile başlayan Sarı-kırmızıların gollerini 22. dakikada Milan Baros ve 40. dakikada Barış Özbek, 51. dakikada Caner Öztel ve 70. dakikada Mehmet Battal kaydetti.

İLK YARI 4-3-3

Galatasaray ilk yarıda 4-3-3 sistemi ile sahadaki yerini aldı. Bu sistemde ileri üçlünün sağ tarafında Barış Özbek yer alırken, sol tarafında ise Aydın Yılmaz görev aldı. Galatasaray kaptanı Arda Turan ise orta sahada serbest oyuncu olarak görev aldı. Teknik direktör Frank Rijkaard, Brezilya Milli Takımı'nda sağ tarafta başarılı bir performans sergileyen Elano'yu Galatasaray'da da sağ tarafta oynatmayı planlıyor. Savunmanın göbeğinde görev alan Hakan Balta & Gökhan Zan ikilisinin zayıf rakip karşısında zorlanmaları teknik direktör Frank Rijkaard'ı kara kara düşündürdü. Kaleci Emirhan Ergün'ün müthiş performansı, kaptan Arda Turan'ın ve Milan Baros'un kalitesi Galatasaray'ı ilk yarıda skor olarak rahatlattı.

İKİNCİ YARI 4-2-3-1

İkinci yarıda ise daha tempolu oynayan, kanat adamlarını sürekli defansın arkasına kaçırmaya çalışan ve oyunu açık sahada oynayan bir Galatasaray izledik. Sol tarafta Caner Öztel'in ve sağda Serdar Özkan'ın rakip savunma arkasına sürekli deparları oldu ve oldukça etkili oldular. Emre Çolak ise 4-2-3-1'in beyin görevini üstlendi ve oldukça da başarılı bir performans sergiledi. Bucaspor'dan transfer edilen Mehmet Batdal ise Baros gibi dikine giden bir santrafor olmaktan çok, arkasında oynayan üçlünün içerisinde çok görüldü. Geçtiğimiz sezon Jo'dan beklenen herşeyi bu maçta yapmaya çalıştı, pozisyona girmesi, tekniği ve asist özelliğiyle de göz doldurdu ama son vuruşlarda ve tercihlerde başarısız olması farkın daha da açılmasını önledi. Yeni transfer Cana ise işin defansif tarafındaydı ama fizik olarak eksikleri olduğunu belliydi. Kayserispor'dan transfer edilen Ali Turan'ın sağ bek olarak Galatasaray'a bu sezon büyük fayda getireceği bu maçta açık bir şekilde belli oldu.

Galatasaray, ikinci hazırlık karşılaşmasında 15 Temmuz Perşembe günü Amatör Lig takımlarından VFB Homberg ile Almanya'nın Duisburg kentinde karşılaşacak.