Fenerbahçe ilk hazırlık maçında Alkmaar'a 2-0 kaybetti

Sportif Direktör ve Teknik Sorumlu Aykut Kocaman önderliğindeki Fenerbahçe, ilk hazırlık maçında Hollanda futbolunun güçlü temsilcisi AZ Alkmaar'a 2-0

Sportif Direktör ve Teknik Sorumlu Aykut Kocaman önderliğindeki Fenerbahçe, ilk hazırlık maçında Hollanda futbolunun güçlü temsilcisi AZ Alkmaar'a 2-0 yenildi.

Fırtına ve yoğun yağmur nedeniyle 50 dakika geç başlayan maçta goller ikinci yarıda gelirken, Fenerbahçe etkili bir futbol sergileyemedi. Yeni transferlerden Stoch da ikinci yarıda forma giydi ve zaman zaman etkili olmaya çalıştı. Sarı - lacivertliler böylece Almanya'nın Köln kentinde düzenlenen ETL-DOM Kupası Turnuvası'nda final oynama şansını kaybetti. Sarı - lacivertli ekip 17 Temmuz Cumartesi günü Türkiye saati ile 16.30'da, Köln-Anderlecht maçının mağlubuyla 3.'lük-4.'lük maçına çıkacak.

 

STOCH 2. YARIDA OYUNDA

Fenerbahçe sahaya Volkan Babacan, Önder, İlhan, Bilica, Caner, Kazım, Selçuk, Cristian, Emre, Deivid, Semih on biri ile çıktı. İkinci yarıda birçok değişikliğe giden Teknik Direktör Aykut Kocaman yeni transfer Stoch'u da son 45 dakikada sahaya sürdü.

Semih'in bir golünün ofsayt gerekçesiyle sayılmadığı ilk yarı 0-0 sona ererken AZ Alkmaar 51. dakikada Van Der Velden'in attığı golle 1-0 öne geçti. Hollanda ekibi 81. dakikada Gudmundsson'un golüyle farkı ikiye çıkardı: 2-0.

 

FIRTINA KORKUTTU

Yeni sezon hazırlıklarını Belçika'da sürdüren Fenerbahçe, ilk hazırlık maçı için yaklaşık 150 kilometre yol tepmiş ancak fırtına nedeniyle ertelenme riski yaşamıştı. Oldukça sert esen rüzgar, yedek kulübelerinin uçmasına bile neden olmuş, yoğun yağmur futbolcuların ısınmayı yarıda bırakmaya mecbur bırakmıştı. Almanya'nın Köln kentinde düzenlenen ETL-DOM Kupası Turnuvası'nın Fenerbahçe ile AZ Alkmaar arasında oynanacak olan açılış maçı sert hava koşulları nedeniyle 50 dakika gecikmeli başladı.