12 Dev Adam'da Hidayet'e Güven Tam

A Milli Erkek Basketbol Takımı, Türkiye'nin ev sahipliği yapacağı FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası hazırlıklarını Antalya'da sürdürüyor.

Ay-yıldızlı takım, hazırlıklarını bugün Kepez Arena'da yaptığı tek antrenmanla sürdürdü. Kampa, NBA'in 2010 yılı finalisti Boston Celtics'e draft edilen Semih Erden de katılırken, diğer NBA oyuncuları Hidayet Türkoğlu, Ersan İlyasova ve Ömer Aşık'ın İstanbul ve İtalya'daki kamplara katılacağı açıklandı.
Top ve şut çalışması yapılan antrenman öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Antrenör Harun Erdenay, Antalya'da oyucuların antrenmanların yanı sıra denize girerek moral kazandığını söyledi. Antalya kampının kendilerine uğurlu geldiğini anlatan Erdenay, sporcularının gösterdiği performanstan memnun olduğunu vurguladı.
Gazetecilerin "Toronto'da sıkıntılı günler yaşayan Hidayet Türkoğlu istenilen katkıyı sağlayabilir mi ?" şeklindeki sorusuna Erdenay, "Hidayet'in performansının düşük olduğu düşüncesini taşımıyorum. Toronto'da bazı sıkıntılar yaşamış olabilir ama bu durumun milli takıma yansıyacağını düşünmüyorum. Hidayet her zamanki gibi bize gereken desteği verecektir" diye konuştu.
NBA'in en köklü takımlarından Boston Celtics'e draft olarak bu ligde 2010-2011 sezonunda forma giyecek olan 5. Türk olma ünvanını kazanan Semih Erden ise, "Tek hedefimiz kupayı kazanmak" dedi. Taraftarın desteği ile şampiyonada mücadelesi yüksek karşılaşmalar çıkartacaklarını söyleyen Erden, takım olarak şampiyonluk için ellerinden gelen mücadeleyi sergileyeceklerinin altını çizdi.
(SE-SK-EYB-S)