İstanbul Cup Tenis Turnuvası'na Doğru

24 Temmuz-1 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek olan İstanbul Cup Tenis Turnuvası'nda bayan tenisinin yıldızları mücadele edecek.

Ortaköy'de Feriye Lokantası'nda yapılan basın toplantısında, Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) Başkanı Ayda Uluç, İstanbul Cup'a katılacak yıldız tenisçileri açıkladı. İstanbul Cup'ta ilk defa dünyanın 1 numarasının mücadele edeceğini vurgulayan Ayda Uluç, "Serana, 13 Grand Slam kupalı bir yıldız. Fransa Açık'ı kazanmış, dünya sıralamasında 8. olan Schiavone ile Wimbledon şampiyonu Serena, İstanbul'da karşı karşıya gelecek" dedi.
Serena Williams'ın sözleşmesini 1 hafta önce yaptıklarını anlatan Uluç, "Serena'ya 150 bin dolar veriyoruz. Başka turnuvalarda daha fazla para alıyor. Ablasının daha önce İstanbul'a gelmesi, kendisinde de İstanbul'a gelmek isteği oluşturdu. Sakatlığından dolayı emin değildik, menajeriyle konuştuk. Sağlıklı olduğunu söyledi ve kontratı imzaladık. Bu parayı sponsorlardan karşıladık" diye konuştu.
Ayda Uluç, Serena Williams'ın ardından turnuvanın 2 numaralı isminin İtalyan raket Francesca Schiavone olduğunu belirtti. İzleyicilerin bu yıl Avustralya Açık ve Wimbledon'ı kazanan Williams ise Fransa Açık şampiyonu Schiavone'yi aynı turnuvada izleyebileceklerini ifade eden Uluç, "İstanbul Cup Tenis Turnuvası'nda Serena Williams ve Francesca Schiavone dışında genç Rus yetenek Anastasia Pavlyuchenkova, Wimbledon çiftler şampiyonu Kazak Yaroslava Shvedova, Wimbledon'da tekler yarı finali oynayarak tarih
yazan genç raketler Tsvetana Pironkova ve Petra Kvitova da İstanbul'da ilgi çekecek isimler olacak" şeklinde konuştu.
Ayda Uluç, WTA Başkanı Stacey Allaster'ın da İstanbul Cup'ın açılış gününde İstanbul'a gelerek önümüzdeki yıl yapılacak 2011 WTA Championships için Sinan Erdem Spor Salonu'nda incelemelerde bulunacağını açıkladı. Kanadalı başkan Allaster, incelemelerin ardından turnuvayı da izlemek için İstanbul'da kalacak.
(BÇ-BÇ-S)