Hollanda Dünya Kupası ikinciliğini coşkuyla kutladı

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da Hollanda Milli Takımı'nın Dünya Kupası'nda ikinci olması coşkuyla kutladı.

Bugün öğleden sonra başlayan kutlamalar, geç saatlere kadar devam etti. Hollandalı taraftarlar, ikinciliği Müze Meydanı ve su kanallarındaki gösterilerle büyük bir coşkuyla kutladı. Lahey'de Kraliçe Beatrix ve Başbakan Jan Peter Balkenende'ye yaptıkları ziyaretin ardından büyük kutlama için Amsterdam'a gelen Hollanda takımı oyuncuları "Portakallar", helikopterle şehre indikten hemen sonra yaptıkları bot gezisiyle su kanalları boyunca taraftarları selamladı. Takım, daha sonra şehrin meydanında kendilerini bekleyen diğer taraftarlarla buluşarak ikincilik sevincini onlarla da paylaştı. Takımın yıldız oyuncusu Arjen Rubben'in dev ekranlardan, "Hollanda'nın ikinci olması sizleri üzmesin, biz yine Portakallar olarak ilkiz, öndeyiz" şeklinde konuşma yapması, meydandaki taraftarlar arasında sevince neden oldu. Kutlamalara katılan Hollanda vatandaşları Patrik ve eşi Peter Van Boom, "Bugün Hollanda'da güzel bir gün. Böylesi güzel kutlamalarla ikinciliğimizi bile unuttuk. Hollanda'nın ikinci olması bizleri üzmedi. Her iki takım da güzel oyun sergiledi. Sadece son dakika bizim aleyhimize işledi. Burası Amsterdam ve bugün burada güzel bir günü Portakallarla birlikte yaşadık" dedi.

Hollanda'da yaşayan Türk asıllı Aslan ailesi ise, "Biz, Türkiye katılamadığı için ister istemez Hollanda'yı tuttuk. Beklediğimiz gibi olmadı" diye konuştu.

Geniş güvenlik önlemleri alınan şehirde kutlamalar süresince cadde, sokak ve meydanlar trafiğe kapatıldı. Şehir içinde ise yalnızca yaya trafiğine izin verildi.