Eskişehirspor, Zapotocny Ve Tello İçin Ümitli

Bolu'nun Gerede ilçesinde 2010-2011 sezonun hazırlıklarını sürdüren Eskişehirspor'da Teknik Direktör Rıza Çalımbay, Ümit Karan'ın bazı birikimler sonucu gönderildiğini açıkladı.

  Gerede Dorukkaya Otel ' de sezon hazırlıklarını sürdüren Es-Es günü izinli olarak geçirirken , yeni transferler Batuhan , Adem Sarı ve ' ' Pele ' ' lakaplı Vitor Hugo Gomes Passos , Rıza Çalımbay gözetiminde çalışma yaptı .
9 günlük kamp çalışmalarını değerlendiren Teknik Direktör Rıza Çalımbay , " Genel anlamda iyi ve mükemmel bir çalışma ortamı oldu . İstediğimiz çalışmaları yapıyoruz . Fazla bir sakatımız olmadı birkaç arkadaşımız dışında . Yeni transferlerimizde geldiği zaman büyük ihtimalle 2 . etaptaki Avusturya kampına gelecekler inşallah . Orada da iyi bir şekilde hazırlanıp lige de iyi bir şekilde başlayacağız . Son transferimiz olan Pele çok iyi bir futbolcu ama son dönemde katıldı bize . Onun eksiği var ama tabii iyi bir
zamanda geldi . Hem buraya hem de yurt dışı kampına katılacak ve lige kadar yüzde 100 lige kadar hazır olacak . Eskişehir ' e çok büyük faydaları olacak . Bir tek Pele ile de bitmiyor tabi 1-2 oyuncu daha almamız gerekiyor . Onları da aldığımızda takımız tam olacak . Bizde bütün hedefimiz yukarılar ve onun içinde her şeyden önce takımızdaki disiplini bozmadan çalışmalarımıza devam ediyoruz . Bu çok önemli . İyi bir kadro kurduk ama kadroya baktığınız zaman hakikaten çoğu oyuncu kendi takımında oynamayan oyuncular .
Pele hariç . Bu arkadaşlarımızı çok iyi bir seviyeye getirmemiz lazım ve yapacağımız 2-3 transfer çok çok önemli . Bunarlı gerçekleştirdiğimizde ve geçen sene oynadığımız oyunun biraz üstüne çıktık mı ligi çok iyi bir yerde bitireceğiz " dedi .
ZAPO VE TELLO ' YU BEKLİYORUZ
Zapo ve Tello dosyasının kapanmadığını da sözlerine ekleyen Çalımbay , " Her ikisini de bekliyoruz . Daha önceden transfer yapacaktık ama onların transferlerinde ümit olduğu için beklemedeyiz . Zapo ' yu tercih etmemizin nedeni Türkiye ' yi ve Türkçeyi bildiği için . O yüzden istedik . Yani artı olur ya da olmaz bir sürü oyuncu var onlara bakacağız . Alternatif bol . Zaten elimizde bir transfer kadrosu var o olmazsa başkasına yönelebiliriz " diye kaydetti .
ÜMİT KARAN ' IN KADRO DIŞI BIRAKILMASI
Yıldız oyuncu Ümit Karan ' ın kadro dışı bırakılması konusuna da açıklık getiren Rıza Çalımbay şunları söyledi :
" Ümit Karan laktat testisine katılmadığı için kadro dışı bırakılmadı . Belli bir birikimden sonra Ümit Karan ' la biz söyledik , konuştuk ve yönetime gönderdik . Belki kendiside burada memnun olmayabilir , belki kendiside gitmek isteyebilir . Öyle bir düşünceler oluştu . Bizde bütün sorumluluğu yönetime verdik . "
Öte yandan bazı gurbetçi vatandaşlar Rıza Çalımbay ve çalışma yapan Pele ile hatıra fotoğraf çektirdi .