U16 Türkiye Şampiyonu Gaziosmanpaşa Oldu

2009-2010 sezonu U16 Türkiye Futbol Şampiyonası'nda kupa Gaziosmanpaşaspor'un oldu.

  Kastamonu ' da Gazi Stadı ' nda oynanan maçlarda ilk rakibi Trabzonspor ' u 4-0 ' lık net bir skorla yenen Gaziosmanpaşa , bugün oynanan final karşılaşmasında Konyaspor ile karşı karşıya geldi . Gaziosmanpaşa , finalde Konyaspor ' u da 24 . dakikada Umut ' un attığı harika bir golle yenerek şampiyon olmayı başardı .
Gaziosmanpaşaspor ' un kupasını Kastamonu İl Emniyet Müdür Vekili Tahsin Tatar , Konyaspor ' un kupasını ise Kastamonu İl Jandarma Komutanı Alb . Mehmet Akgün verdi .
Öte yandan üçüncülük ve dördüncülük maçı için karşı karşıya gelen Trabzonspor ile Kocaelispor maçının sonucunu penaltılar belirledi . Karşılaşmanın normal süresi 0-0 bitince uzatma dakikalarına geçildi . Uzatma dakikalarında 1-0 öne geçen Kocaelispor , rakibinin baskılarına dayanamadı ve uzatmanın ikinci yarısında kalesinde golü gördü . Uzatma dakikaları da 1-1 bitince penaltı atışlarına geçildi .
Penaltılar sonucunda Trabzonspor rakibi Kocaelispor ' u 8-7 ' lik skorla mağlup etti . Bu skorla Trabzonspor üçüncülük , Kocaelispor ise dördüncülük kupasını aldı .