Rijkaard Galatasaray'da rotasyon yapıyor

Keita, Santos ve Jo ile yollarını ayıran Galatasaray'da gözler Arda ve Elano ikilisine çevrildi.

Yeni sezon öncesi kadroda revizyona giden sarı-kırmızılılar, bir yıldızını daha elden çıkartacak. Rijkaard bu hamlesiyle gelecek sene takıma oynatacağı sistemde rotasyon yapacak

G.SARAY’DAN bir yıldız daha kayacak. Geçen sezon Süper Lig’de zirve yarışına erken havlu atılması ve Şampiyonlar Ligi biletinin kaçması üzerine yeni bir yapılanmaya giden yönetim, kaptan Arda Turan veya Elano’dan birini satacak. Mehmet Topal ve Kader Keita ile yolları ayırıp Arnavut yıldız Lorik Cana transferini bu ikiliden gelen bonservis parasıyla yapan sarı-kırmızılılar, alacakları 3 yabancı için de düğmeye bastı. Avrupa’nın dev kulüplerinin yakın takibinde olan Arda ve Elano’dan birinin satılmasını isteyen Rijkaard, böylelikle gelecek sezon takım için düşündüğü oyun sisteminde değişiklik yapacak.


KONTENJAN İÇİN ELANO

YABANCI kontenjanı nedeniyle ilk olarak Brezilyalı Elano Blummer’i gözden çıkartan başkan Adnan Polat ve kurmayları Milan ve Juventus’un tekliflerini değerlendirmeye başladı. Milan’ın sadece takas yoluyla Sambacı’yı kadroya katmak istemesi ibrenin Juventus’a dönmesini sağladı. Brezilya Milli Takımı formasıyla Dünya Kupası’nda piyasasını arttıran Elano için 12 milyon Euro’ya kadar çıkan Juventus’ta şimdi gözler G.Saray cephesinde.

İKİNCİ alternatif ise Arda Turan’ın satılması.. Geçen sezonun özellikle son haftalarında taraftarın protestosuna maruz kalan ve sarı-kırmızılı camia ile arasına ‘kara kedi’ giren kaptanın İngiltere’den 2, Almanya’dan ise 1 talibi var. Genç yeteneğin de sıcak baktığı Liverpool henüz sarı-kırmızılıların kapısını resmi şekilde çalmasa da, Totthenham kulübü ise çoktan atağa geçti. Milli futbolcuyu transfer etmek için 12 milyon Euro’luk bütçe ayıran Ada temsilcisinin bu rakamın üstüne çıkmaması sarı-kırmızılı yönetimi düşündürüyor.


ARDA’YA 14 MİLYON

BAYERN Münih ise Arda’yla en ciddi ilgilenen kulüplerden biri. 14 milyon ödemeye hazır olan Almanlar’la pazarlıklara başlayan 23 ‘lük futbolcunun menajeri Ahmet Bulut, hafta içinde sarı-kırmızılı kulübün yöneticilerine Bayern’in şartlarını sunacak.