Gençler Türkiye Kürek Şampiyonası'na Hava Muhalefeti

Türkiye Kürek Federasyonu tarafından organize edilen, sezonun son ve en önemli yarışlarından olan Gençler Türkiye Şampiyonası Kürek Yarışları ilk gün eleme yarışları Sapanca Kırkpınar parkurunda hava muhalefeti yüzünden ilk iki eleme yarışı haricinde iki gündür gerçekleştirilemedi

Türkiye Kürek Federasyonu tarafından organize edilen, sezonun son ve en önemli yarışlarından olan Gençler Türkiye Şampiyonası Kürek Yarışları ilk gün eleme yarışları Sapanca Kırkpınar parkurunda hava muhalefeti yüzünden ilk iki eleme yarışı haricinde iki gündür gerçekleştirilemedi. Su şartlarının uygun olmaması ve düzelmemesi yüzünden bugünde üç kere tehir edilen eleme yarışları, Pazar ve Pazartesi günlerine kaydırıldı.
Pazar ve Pazartesi günleri, sıkıştırılan programla, hava ve su şartlarının müsaade etmesi durumunda, Genç C, Genç B ve Genç A kategorilerinde erkek ve bayan kategorilerinde ilk üç sırayı alan sporculara madalya, 6 kategoride sıralamaya giren kulüplere 12 Temmuz Pazartesi günü 12.00'de yapılacak olan kupa töreniyle kupaları verilecektir.
Yarışlara İstanbul, Ankara, Fethiye ve Kocaeli' den 14 kulüp katılmaktadır. Bu kulüpler ise şunlar; Adana Gençlik ve Spor, Anadolu Hisarı, Beşiktaş, Beykoz Belediyesi, Çukurova Üniversitesi, Fenerbahçe, Fethiye Belediyesi, Galatasaray, Gebze Yüksek Teknoloji, Kırkpınar, Körfez Hereke Sümer Spor, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Sakarya Spor, Şişecam Çayırova, Su Sporları Kürek İhtisas, Tuzla Deniz Yıldızı, Türk Balıkadamlar Kulübü ve Yıldız Kürek Spor.
Gençler Türkiye Şampiyonası kürek yarışlarından sonra Genç Kürek Milli Takımı, kürek milli takımı baş antrenörü Lubomir Kisiov yönetiminde Sapanca Kırkpınar'da kampa girecektir. Sporcularımız 23 Yaş altı Dünya Şampiyonası, Gençler Dünya Şampiyonası, Balkan Şampiyonası ve Singapur'da yapılacak olan Gençler Olimpiyat Oyunlarına hazırlıklarını yapacaklar ve Türkiye Kürek Federasyonu Teknik Komitesi en hızlı ve başarılı ekipleri seçerek kadroyu oluşturacaktır.