Fenerbahçe'de hedef Asamoah Gyan

Fenerbahçe, Dünya Kupası'nda gösterdiği performans nedeniyle damga vuran Ganalı Asamoah Gyan için Rennes'e 10 milyon Euro teklif edildi.

Nancy ise resmi internet sitesinden açıkladı: F.Bahçe, Issiar Dia için 6 milyon Euro önerdi!

İLK DURAK RENNES

Transferde geri sayıma geçen Fenerbahçe, ‘nokta harekâtı’ başlattı. Geçtiğimiz hafta içinde 2 kez Fransa’ya giden ve ön temaslarda bulunan idari menajer Hasan Çetinkaya, önceki gün başkan Aziz Yıldırım ile bir araya geldi. İlk hedef, teknik direktör Aykut Kocaman’ın “Kampa yetişmesini istiyorum” dediği santrfor oldu.

Başkan Yıldırım’ın Dünya Kupası’nda Gana formasıyla 3 gole imzasını koyan Asamoah Gyan için Rennes’e tam 10 milyon Euro teklif ettiği öğrenildi. İngiltere’nin Sunderland ve West Ham takımlarının da takibinde olan yıldız oyuncunun transferinin 1-2 gün içinde bitirilmesi hedefleniyor.

FARK 2 MİLYON EURO

Yıldırım ile Çetinkaya’nın ikinci durağı ise Fransız kulübü Nancy tarafından ortaya çıkarıldı. Nancy’nin genel menajeri Nicolas Holveck, Senegalli Issiar Dia için Fenerbahçe’den teklif aldıklarını açıkladı. Holveck, geçen sezon Fransa Ligi’ni 8 gol, 7 asistle tamamlayan Dia için Sarı-Lacivertliler’in teklifinin 6 milyon Euro olduğunu belirtirken, “Dia için 8 milyon Euro istiyoruz. Türkler’in ödeme planı da bizim için uygun değil. Taksitlerin araları çok uzun” diye konuştu. Ancak kulüpler arasında pazarlıkların sürdüğü öğrenildi.

ALMANLAR DA PEŞİNDE

Bu açıklama sonrası Dia transferinin de bitmek üzere olduğu ortaya çıktı. 23 yaşındaki Issiar Dia’nı n en büyük özelliği müthiş sürati. Miroslav Stoch gibi hücum hattının her iki kanadında da görev alabilen Senegalli, Alman kulüplerinin de yakın takibinde. Stuttgart ve Wolfsburg’un dışında Toulouse’un da devreye girdiği 1.72’lik oyuncu, teknik direktör Aykut Kocaman’ın ‘hızlı futbol’ anlayışına da uygun bir isim olarak dikkat çekiyor.

Habertürk