Vuvuzela cinnete sebep oluyor

Dünya Kupası'nı çekilmez hale getiren vuvuzela tüm dünyayı karıştırdı.

  Dü ; nya Kupası ' nı futbolseverlere dar eden , televizyonların sesini kıstırtan ve insanı ç ; ıldırtan G . Afrika ' nın yerel ç ; algısı vuvuzela tü ; m dü ; nyada bü ; yü ; k bir infiale yol aç ; mak ü ; zere . Turnuva başladığında yarattığı ses kirliliği nedeniyle şikayetç ; i olunan vuvuzela etkisini daha sonra gö ; stermeye başladı . Hastanelere başvuran birç ; ok kişide vuvuzeladan kaynaklanan sorunların tespit edilmesi , bu ç ; algıya duyulan ö ; fkeyi bir kat daha arttırdı . Konuyla ilgili araştırma yapan uzmanlar , bu garip enstrü ; manın sinir sisteminde oluşturduğu tahribata dikkat ç ; ekerken , bu sesin aralıksız dinlenmesi halinde , kişilere suç ; işlettirebilecek duruma geleceği konusunda uyarmışlardı ki olanlar oldu . . .

BALTA İLE SALDIRDI
İlk vuvuzela kaynaklı cinnet haberi Amerika ' dan geldi . Almanya ' da komşusunun evinde Vuvuzela ç ; almasına sinirlenen Amerikalı bir asker elinde balta ile komşusunun kapısına dayandı . Vuvuzela sesi ile ç ; ıldıran Amerikalı asker yapılan şikayet ü ; zerine yakalandı ve ü ; lkesinin yetkililerine teslim edildi .

POLİS HASTANELİK OLDU
Daha sonra Almanya ' da bir diğer olay patlak verdi . Ren-Vestfalya eyaletinde vuvuzela ç ; alan grubun insanları rahatsız etmesi ü ; zerine gelen polis , ses yapmamaları iç ; in uyarınca bir fanatik elindeki Vuvuzela ile polisi kö ; tü ; dö ; vdü ; . Bir hafta sü ; reyle yoğun bakımda yatan polis hayati tehlikeyi atlattıktan sonra normal servise alındı .

KIZINI Ö ; LDÜ ; RDÜ ;

Ü ; ç ; ü ; ncü ; cinnet haberinin adresi ise bu kez Amerika Birleşik Devletleri oldu . Teksas eyaletinde Hector Castro ( 28 ) geç ; tiğimiz cumartesi Amerika-Gana arasında oynanan Dü ; nya Kupası 2 . tur maç ; ını izlemek iç ; in televizyon karşısına geç ; ti . Hector Castro ' nun 2 yaşındaki ü ; vey kızı maç ; başlar başlamaz ağlamaya başladı . Hector Castro , kızına bağırarak susmasını istedi . Fanatik baba kızı ağlamaya devam edince ç ; ılgına dö ; ndü ; . Hector Castro iki yaşındaki ü ; vey kızını vuvuzeşa ile dö ; verek ö ; ldü ; rdü ; . Castro , kızının boğazına ç ; ivi saplayıp hastaneye gö ; tü ; rdü ; . Hastanede ö ; lü ; mü ; n ç ; ivi ile ilgisi olmadığı anlaşılınca baba , &ldquo ; Kaç ; kere sus dedim , dinlemedi . Ö ; ldü ; rmek istememiştim&rdquo ; dedi .

GÖ ; ZÜ ; Ç ; IKTI
Ve son olarak bu kez Zimbabwe ' de trajikomik bir vuvuzela faciası daha yaşandı . Ü ; lkede vuvuzela yü ; zü ; nden ç ; ıkan kavgada bir kişi gö ; zü ; nü ; kaybetti . Kimliği belirlenemeyen mağdur karşıdan gelen ve kendisinden vuvuzelasını zorla almaya ç ; alışan 3 kişiyle kavga etmeye başladı . Vuvuzelasını vermekte direnen şahıs , ç ; ıkan kavgada aldığı aralıksız ve sert darbeler sonucu gö ; zlerinden birini kaybetti . Mağdurun hala hastanede gö ; zetim altında tutulduğu bildirildi .

Tü ; rkiye ' de de vuvuzelanın satılmaya başlanıp ü ; cretsiz dağıtıldığını da hesaba katarsak , herkesin sağduyulu olmasında toplum huzuru aç ; ısından fayda olduğunu hatırlatmak gerekiyor .

habertü ; rk