Ada Stadı'nın Projesi Tff'ye Gönderildi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Bank Asya 1. Ligi'ne çıkan Kütahya temsilcisi TKİ Tavşanlı Linyitspor için Kaymakamlıkta bir toplantı gerçekleştirildi.

  Kaymakam Numan Hatipoğlu başkanlığında yapılan toplantıda Linyitspor ' un oynayacağı Şehir Stadı ' ndaki hakem odası , stadın değişik kullanım alanları , konuk takım giriş çıkışları , basın bölümü , protokol girişi ve diğer çalışmalara ilişkin konular ele alındı .
Toplantıda konuşan Kaymakam Numan Hatipoğlu , Bank Asya 1 . Ligi ' nde mücadele edecek olan Linyitspor ' a destek amacıyla ne gibi çalışmaların yürütüleceğini belirlemek için bu tür toplantılar düzenlemeye karar verdiklerini söyleyerek , " Bu bizim hazırlıkların başladığından sonraki ikinci toplantımız . Belediye başkanlarımızı , siyasi parti temsilcilerimizi ve bazı meslek kuruluşlarını bir araya getiriyoruz . Çünkü Tavşanlı ' nın bünyesinde barındırdığı büyük potansiyeli bu şekilde ortaya çıkarmayı istedik . Hem
fikir hem de bilgi alışverişi açısından bu toplantıları önemsiyoruz " ifadelerini kullandı .
TKİ Tavşanlı Linyitspor Başkanı Mustafa Çokuslu ise yeni lige çıkmanın yeni kriterler getirdiğini ifade ederek " Statta yapılması gereken çalışmaları projelendirdik . Buna göre kapalı tribünün ortasındaki basın ve protokol kısımlarını tekrar düzenleyeceğiz . TRT bizden naklen yayın ile radyo yayını yapabilmek için yer istedi . Protokol için bir oturma salonu basın mensupları için çalışma odası istediler . Kamera sistemi kurulacağı için ayrıca reji odasına ihtiyaç duyuldu . Akreditasyon odası yapılacak .
Projelendirme çalışmalarımız sonucunda stadın arkasında 5 metrelik alana ihtiyaç duyduk . Bundan sonraki ikinci parsel olarak karşı taraftaki yerin istimlakın tam olarak halledilmemesinden dolayı sağ taraftaki kale arkası kısmına hakem ve soyunma odaları ile toplantı , işgüdüm temsilcisi ve ilk yardım ile doping odaları gibi kısımlara zorunlu ihtiyaç var . Yaklaşık 1500 kişilik tribün yapılacak . Biz hazırladığımız bu projeyi Türkiye Futbol Federasyonu ' na sunduk . Oradan bir miktar kulüp adına yardım yapılacak .
Bunla alakalı olarak Kütahya ' ya giderek Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ' ne kullanım protokolü imzaladık . Biz bugüne kadar haftalık kiralıyorduk . Ancak TFF bizden artık yıllık kiralamamızı istedi . Sonuç itibariyle TFF ' den gelen parayı da oluşturacağımız komisyon harcayacak " diye konuştu .
Toplantıya , Belediye Başkanı Mustafa Güler , GLİ Müessese Müdürü Paşa Kaya , Müessese Müdür Yardımcısı ve Linyitspor Başkanı Mustafa Çokuslu , belde belediye başkanları , siyasi parti ilçe başkanları ile bazı oda ve kuruluşların temsilcileri iştirak etti .