Lakers, Boston'ı 'Ray'dan Çıkardı

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi (NBA) final serisi 3. maçında deplasmanda Boston Celtics'i yenen Los Angeles Lakers seride 2-1 öne geçti.

Los Angeles Lakers, NBA Finalleri'nin 3. maçında konuk olduğu Boston Celtics'i 91-84 mağlup ederek seride 2-1 öne geçti. Kobe Bryant'ın 29 sayı, 7 ribaunt, 4 asist, 2 top çalma, 3 blokla mücadele ettiği Lakers'ta Derek Fisher 16 sayı, 3 ribauntla takımının galibiyetine önemli katkı sağladı. Konuk ekibin İspanyol pivotu Pau Gasol 13 sayı, 10 ribaunt, 4 asist, 2 blokla 'double-double' yaparken, Andrew Bynum 9 sayı, 10 ribaunt, oyuna kenardan dahil olan Lamar Odom da 12 sayı, 5 ribauntla Lakers'ta
galibiyete katkı sağlayan isimler ürettiler. Lakers, bu galibiyetle serinin ikinci maçında sahasında aldığı yenilgiyle kaybettiği avantajı geri kazanmış oldu.
Serinin kendi evindeki ilk maçını kaybederek avantaj yitiren Boston cephesinde ise Kevin Garnett'in 25 sayı, 6 ribaunt, 3 asistlik başarımı galibiyet için yeterli olmadı. Celtics'te Paul Pierce 15 sayı, 2 ribaunt, 2 asist, Rajon Rondo 11 sayı, 3 ribaunt, 8 asist kenardan gelen Glen Davis de 12 sayı, 3 ribaunt kaydetti. Ev sahibinin ikinci maça damgasını vuran yıldız Ray Allen ise 2 sayı, 4 ribaunt, 2 asistle oynayarak gecenin en büyük hayal kırıklığına imza atan ismi oldu. Serinin ikinci maçında 8/11 üç
sayı ortalaması tutturarak NBA finallerinde bu rakama ulaşan ilk isim olup tarihe geçen Allen bu kez 0/13 genel şut ve 0/8 üç sayı ortalamasıyla oynayarak maçı tamamladı.
Los Angeles Lakers ile Boston Celtics arasında oynanacak olan NBA final serisinin 4. karşılaşması 11 Haziran Cuma günü TSİ 04.00'te yine Boston'ın sahası TD Garden Arena'da yapılacak.