Dünya Kupası'nda bu yıldızlar yok

Güney Afrika'da düzenlenecek 2010 Dünya Kupası'na sayılı günler kaldı.

2010 Dünya Kupası, Güney Afrika-Meksika maçı ile Türkiye saati ile 17:00 de başlayacak.

Tam bir görsel şölen yaşanacak olan bu açılış maçında ev sahibi Güney Afrika ile Mekiska karşı karşıya gelecek.

Güney Afrika ezgilerinin ve Dünya Kupası heyecanının her yeri sardığı bu günlerde bazı yıldızları son kez izleyeceğiz bazı yıldızları ise sakatlıklarından dolayı ekranlarda göremeyeceğiz.

İşte 2010 Dünya Kupası’nda yer alamayacak yıldızlar:

NANİ: Portekizli kanat oyuncusu Nani, geçen hafta antrenmanda omzundan sakatlandığı için kadrodan çıkarıldı.

MİCHEAL BALLACK: Almanya Milli Takımı'nın kaptanı, sakatlığı nedeniyle turnuvada oynayamayacak. Ballack, İngiltere Federasyon Kupası finalinde Portsmouth'un Ganalı oyuncusu Kevin-Prince Boateng'in darbesiyle sakatlanmıştı.

RİO FERDİNAD: İngiltere Milli Takımı'nın kaptanı Rio Ferdinand da sakatlığı nedeniyle turnuvada oynayamayacak futbolcular arasında yer alıyor. Ferdinand, milli takımının Güney Afrika'daki ilk antrenmanında dizinden sakatlanmış ve turnuvada oynama şansını yitirmişti.

MİCHEAL ESSİEN: Gana'nın orta sahasında görev yapan yıldız oyuncu Afrika Kupası sırasında dizinden sakatlanmıştı. Sakatlığı geçmeyen Essien, milli takım kadrosunda yer almıyor.

JOHN OBİ MİKEL: Nijeryalı orta saha oyuncusu, milli takımının Güney Afrika'daki ilk antrenmanında ayak bileğinden kötü şekilde sakatlandı ve turnuvaya katılamayacak yıldız oyuncular listesine katıldı.

LASSANA DİARRA:
Midesinden rahatsız olan Fransız oyuncu, daha fazla dinlenmesinin tavsiye edilmesi üzerine milli takımın Güney Afrika kadrosundan çıkartıldı.

DAVİD BECKHAM: İngiltere'nin önemli oyuncularından Beckham, Mart ayında oynadığı maç sırasında aşil tendonunun yırtılması nedeniyle milli takım formasını giyme şansını yitirdi.

RENE ADLER: Almanya kalesinin bir numaralı ismi Rene Adler, kaburgasındaki zedelenme nedeniyle Mayıs ayında ameliyat oldu, teknik direktör Joahim Löw'ün 23 kişilik kadrosunda yer bulamadı.

HEİKO WESTERMANN: Savunma oyuncusu Westermann, Macaristan'la yapılan hazırlık maçında ayağından sakatlandı ve turnuvada oynayamayacak bir diğer Alman futbolcu oldu.

MİROSLAV KARHAN: Slovakya'nın en çok milli formayı giyen oyuncusu unvanına sahip olan Karhan, ayağındaki sakatlık nedeniyle turnuvada oynayamayacak.

ARJEN ROBBEN:
Hollanda'nın kanat oyuncusu Arjen Robben, dizindeki sakatlık nedeniyle 14 Haziran Pazartesi günü Danimarka ile yapılacak açılış maçına katılamayacak gibi görünüyor.

DİDİER DROGBA: Fildişi Sahili'nin yıldız oyuncusu Drogba, cuma günü Japonya ile yapılan hazırlık maçında dirseğinden sakatlandı. İsviçre'de başarılı bir ameliyat geçiren futbolcunun Dünya Kupası'nda oynayıp oynamayacağı halen bilinmiyor.

ANDREA PİRLO: İtalya Milli Takımı'nın orta saha oyuncusu, Meksika ile Perşembe günü oynanan hazırlık maçında baldırından sakatlandı. Paraguay ile yapılacak ilk maçta forma giyemeyecek Pirlo'nun tüm turnuvayı kaçırması büyük ihtimal.

HARRY KEWELL: Sakatlığı nedeniyle uzun süredir forma giyemeyen Galatasaray'ın Avustralyalı futbolcusunun Güney Afrika'da oynayıp oynayamayacağı henüz açıklık kazanmadı.