Mandela açılış törenine katılacak

2010 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak Güney Afrika Cumhuriyeti'nin eski devlet başkanı Nelson Mandela'nın, kupanın açılış törenine katılacağı bildirildi.

  Gü ; ney Afrika Cumhuriyeti ' nin ilk siyahi devlet başkanı olan Nelson Mandela ' nın , 11 Haziran Cuma gü ; nü ; TSİ 16 . 00 ' da evsahibi ü ; lkeyle Meksika ' nın yapacağı karşılaşma ö ; ncesi aç ; ılış tö ; reninde , taraftarları selamlayacağı belirtildi .

Temmuz ayında 92 yaşına girecek Mandela ' nın , Gü ; ney Afrika Cumhuriyeti ve Meksika ' nın Johannesburg ' daki Soccer City Stadı ' nda yapacağı maç ; ın 10-15 dakikalık bö ; lü ; mü ; nü ; izleyeceği ve karşılaşma ö ; ncesi her iki ekibe de başarılar dileyeceği kaydedildi . Afrika kıtası iç ; in ayrı bir ö ; nemi olan Mandela ' nın , maç ; ın geri kalanını evinden takip edeceği ifade edildi .

Eski devlet başkanının yeğeni Nkosi Zwelivelile , ailesi adına yaptığı aç ; ıklamada , ' ' Onun nasıl bir konuşma yapacağını bilmiyoruz . Bu ziyaretin sü ; resi 15 dakika olacaktır . Taraftarları ve oyuncuları selamladıktan sonra maç ; ı evinden takip etmek ü ; zere dö ; necektir ' ' dedi .

Ü ; lkesinde siyahilere yapılan ayrıma ve ırkç ; ılığa karşı durmasıyla tanınan Nelson Mandela ' nın , 1993 Nobel Barış Ö ; dü ; lü ; başta olmak ü ; zere pek ç ; ok ö ; nemli ö ; dü ; lü ; bulunuyor .

AA