Turgutluspor'un Yeni Teknik Direktörü Cafer Orbay

TFF 2. Lig takımlarından Turgutluspor, teknik direktör Cafer Orbay ile sözleşme imzaladı.

Kulüp binasında düzenlenen imza töreninde Turgutlu Belediye Başkanı Kulüp Onursal Başkanı Serhat Orhan, Kulüp Başkanı Murat Ayhan ve kırmızı siyahlı yönetim hazır bulundu. Başkan Serhat Orhan, "Geçtiğimiz sezon mütevazı kadromuza rağmen umulmayan bir başarı elde ettik ancak son anda play offa çıkamamamız bizde büyük hayal kırıklığına neden oldu. Yaşanan bu üzüntü sonrası klasmanda da ligi 3. sırada tamamladık. Geçen sezon takımımız başarılımı yoksa başarısız mı bunun taktirini spor kamuoyuna
bırakıyorum. Bu sezon teknik direktör konusunda değişik isimler konuşuldu. Ancak benim gönlüm hep Turgutlulu teknik direktörlerden yanaydı. Bunun başlıca sebepleri arasında kendi öz evlatlarımıza sahip çıkmak ve ekonomik sebepler. Teknik direktör konusunda Burhanettin Basatemur, eski kaptanımız Koray Cinel ve Cafer Orbay'ın isimleri gündeme geldi. Yönetim kurulumuzdan Cafer Orbay ismi çıktı. Kimse kırgın olmasın bir gün onlara da sıra gelecektir. Cafer Orbay'ın teknik direktörlük tecrübesi
olmamasından dolayı tereddütte düşebilir ancak geçtiğimiz yıllarda takımımızı çalıştıran Burhanettin Basatemur, Selahattin Dinçel ve Özcan Kızıltan'ın deneyimleri yoktu. Turgutluspor bir okuldur. Yeni teknik kadromuz Turgutluspor'a ve camiamıza hayırlı olsun. Transfer konusunda ise şuan için 4 oyuncumuza resmi transfer teklifi var bunun taktirini yönetim kurulumuza ve teknik kadromuza bırakıyorum. Turgutluspor'un hedefi bu sezon Bank Asya 1. Lig'dir" dedi.
Kulüp başkanı Murat Ayhan ise, "Onursal Başkanımız Serhat Orhan'ın desteği ile bu sezon güzel işler yapacağımıza inanıyorum. Teknik direktörümüz Cafer Orbay'a inanıyoruz ve güveniyoruz yönetim kurulu olarak teknik kadromuzun arkasındayız" diye konuştu.
Teknik direktör Cafer Orbay da, "Bu sezon Turgutluspor'un başarılı olacağına nasıl başarıyı elde edeceğini biliyoruz ve inancımız tam. Ekibimiz ile birlikte ilk olarak alt yapı koordinatörleri ile birlikte sürekli temas halinde olacağız ve kendi alt yapımızdan yetişen öz evlatlarımızı tespit edip şans vereceğiz daha sonra nokta transferler yapacağız. Benim Turgutlulu olamam benim buradaki sorumluluğumu bir kat daha arttırıyor. Turgutluspor için yüreğimizi ortaya koyacağız" dedi.
Öte yandan Cafer Orbay'ın yardımcılığını Girey Bulak'ın eski kondisyoneri Pamukkale Üniversitesi Öğretim Görevlisi Muzaffer Çalış'ın yapacağı öğrenilirken, kaleci antrenörlüğüne ise Süper Lig'de bir çok tecrübeli teknik adam ile çalışan Mustafa Kocakaya getirildi.
Kırmızı siyahlı takımın hafta içinde iç ve dış transfer çalışmalarına başlayacağı öğrenildi.