Sercan Yıldırım'dan Samimi Açıklamalar

Bursaspor'un tarihinde ilk kez şampiyon olmasında büyük pay sahibi olan milli futbolcu Sercan Yıldırım, Avrupa Futbol Federasyonları Birliği'nin (UEFA) resmi internet sitesine şampiyonluk hikayesini anlattı

Bursaspor'un tarihinde ilk kez şampiyon olmasında büyük pay sahibi olan milli futbolcu Sercan Yıldırım, Avrupa Futbol Federasyonları Birliği'nin (UEFA) resmi internet sitesine şampiyonluk hikayesini anlattı.
Bursaspor'un golcü ismi Sercan Yıldırım, UEFA'nın resmi internet sitesi uefa.com'da sezonun değerlendirdi. Sercan, İstanbul'un dev ekiplerinin elinden aldıkları şampiyonluğu anlatırken, Şampiyonlar Ligi'ndeki hedeflerini de belirtti.

"FENERBAHÇE MAÇININ 1-1 BİTTİĞİNİ ÖĞRENDİKTEN SONRA GÖZYAŞLARIMA HAKİM OLAMADIM. BU UNUTULMAZ BİR ANDI"
20 yaşındaki genç golcü, Bursaspor'un, Ertuğrul Sağlam teknik direktörlüğe geldikten sonra hedefini UEFA Avrupa Ligi'ne katılmak olarak belirlediğini ancak bu sezonun son maçlarına yaklaştıkça şampiyonluğa inanmaya başladıklarını ifade etti. Sercan, "Bazı insanlar sizin şampiyonluğunuzu üzerinizde baskı olmamasına bağlıyor. Sen buna katılıyor musun?" şeklindeki bir soruya ise, "Son haftalara girilirken rahattık. Hep adım adım ilerledik. Kazanmaya odaklandık. Hedeflerimize sırayla ulaştık. Ve sonunda da
mutlu sona ulaştık" diye cevap verdi.
"Şampiyonluğu kazandığın zamanki anı hatırlıyor musun?" şeklindeki bir soruya ise Sercan Yıldırım şöyle cevap verdi:
"Sezonun son maçında Beşiktaş'ı 2-1 yenmiştik ve Fenerbahçe'nin Trabzonspor'la oynadığı maçın sonucunu bekliyorduk. O maçın 1-1 berabere bittiğini duyduktan sonra gözyaşlarımı tutamadım. Bu unutulmaz bir andı."

"BAŞARIMIZDAKİ EN BÜYÜK FAKTÖR; ERTUĞRUL SAĞLAM. O BİZİ HERŞEYİ BAŞARABİLECEĞİMİZ KONUSUNDA İKNA ETTİ"
Sercan, 1984 yılında Trabzonspor'un kazandığı şampiyonluktan sonra İstanbul dışından bir takımın şampiyon olamadığının hatırlatılması ve Bursaspor'un bu başarısındaki temel etkenin sorulması üzerine ise, "En büyük faktör, teknik direktörümüz Ertuğrul Sağlam. O, oyuncularını, her zaman daha iyiyi yapabilecekleri konusunda ikna etti. Biz üçüncüyken, bize ikinciliği hakkettiğimizi söyledi. Her maçımız bizim için finaldi. Ancak daha da önemlisi kötü bir sonuç aldığımız zaman Ertuğrul Sağlam hep bizim
arkamızda durdu. Çünkü ikinci ya da üçüncü bitirmek bile, Bursaspor'un başarısı için önemliydi. Bu mantalite takıma büyük güven sağladı. Ertuğrul Sağlam takıma geldiği ilk günden itibaren futbolcularla çok yakın ilişkiler kurdu. Takıma yeni bir transfer yapılacağı zaman önce futbolcunun karakterine baktı. Daha sonra teknik özelliklerini inceledi. Bu da bize bir takım olarak başarılı savunma ve hücum yapma konusunda yardımcı oldu" dedi.

"BİZ, HER TAKIMIN DİĞER BİR TAKIMI YENEBİLECEĞİNİ KANITLADIK. BU TÜRKİYE'DE BİR DÖNÜM NOKTASI OLDU"
Sercan, Bursaspor'un başarısının Türk futbolunda değişiklik sağlayıp sağlamayacağıyla ilgili olarak ise, "Sivasspor geçen sezon ligi ikinci sırada bitirdi. Anadolu takımları artık üst sıralara odaklanmaya başladılar. Biz, her takımın diğer bir takımı yenebileceğini kanıtladık. Bu Türkiye'de bir dönüm noktası oldu" diye konuştu.
Bursaspor taraftarlarından da övgüyle bahseden Sercan Yıldırım, "Bursaspor taraftarlarının tutkusuna aşığım. İnanıyorum ki, dünya, Şampiyonalar Ligi maçlarında taraftarlarımızı gördüğü zaman, onlara hayran olacak. Yaklaşık 25 bin taraftarımız İstanbul BB maçında bizi desteklemek için İstanbul'a gitti. Eğer bizim stadımız 50 bin kişilik olsaydı taraftarlarımız onu da doldururlardı" dedi.
Önümüzdeki yıl Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edeceklerinin hatırlatılması üzerine ise Sercan Yıldırım, "Bu maçlar Bursaspor'un büyüklüğünü daha da arttıracak. Eğer Barcelona ya da Real Madrid gibi takımlarla oynarsak bu bizim için onur olur. Biz de zaten böyle büyük maçları istiyoruz. Futbolcularımız yeteneklerini Avrupa'da göstermek istiyorlar. Eğer doğru transferler yaparsak grup maçlarında başarılı olabiliriz" dedi.

"ÇOCUKLUĞUMDA İDOLÜM THİERRY HENRY'Dİ"
Sercan Yıldırım, "Çocukluğunda futbol idolün kimdi?" şeklindeki bir soruya ise, "Thierry Henry. Geçtiğimiz yıl Fransa Milli Takımı'yla bir hazırlık maçı oynamıştık. Maçtan sonra onun formasını aldım. Onunla tanıştım ve kısa bir süre sohbet ettim. Bana yaşımı sordu ve kariyerim için şans diledi" diye cevap verdi.
Milli yıldız, gelecek planlarıyla ilgili olarak ise şunları söyledi:
"Tarihi bir başarıya imza attık. Aslında yurt dışındaki büyük takımlarda oynamayı hayal ediyorum. Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olabilirsek bu rüyam gerçekleşebilir. Eskiden İngiltere Premier Ligi'ni çok severdim ancak şimdi La Liga'yı Premier Lig'e tercih ederim. Çünkü onların oyun tarzı bana çok uygun. Barcelona ya da Real Madrid'de oynamak mükemmel olur."
(ERS-ERS-S)