Mini Dünya Kupası'nda Keçiören Belediyesi Şampiyon Oldu

Almanya, Güney Afrika ve Meksika Büyükelçilikleri ve Keçiören Belediyesi'nin işbirliğiyle gerçekleştirilen Mini Dünya Kupası Turnuvası'nda Keçiören Belediyesi şampiyon oldu.

Güney Afrika'da düzenlenecek Dünya Kupası Finallerine sayılı günler kala şampiyonaya katılacak ülkelerin Büyükelçilikleri Keçiören'de düzenlenen Mini Dünya Kupası'nda mücadele etti. Turnuvaya katılan Almanya, ABD, Fransa, Güney Afrika, Güney Kore, İngiltere, İspanya, İsviçre, İtalya, Japonya, Meksika, Portekiz, Yunanistan, Keçiören Belediyesi ve TRT futbol takımları futbolun dostluk, kardeşlik ve barışa olan katkısını bir kez daha gözler önüne serdi.
Keçiören Belediyesi Kalaba Vadisi Spor Tesisleri'nde gerçekleştirilen turnuvayı, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Almanya Büyükelçisi Dr. Eckart Cuntz ve Güney Afrika Büyükelçisi Tebego Seokolo, Güney Kore Büyükelçisi Jae Hyun Bae ile eski milli futbolcu ve gol kralı Tanju Çolak da izleyenler arasındaydı.
Sporcuların ve çocukların yoğun ilgi gösterdiği Tanju Çolak Dünya Kupası'ndaki favorilerinin Arjantin, Brezilya ve İspanya, yıldız adaylarının da Arjantinli Messi ve Portekizli Cristiano Ronaldo olduğunu söyledi. Çolak ayrıca yeni sporcuların yetişmesinde ve gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak tutulmasında spor tesislerin büyük önem taşıdığını vurgulayarak, belediyelerin bu alanda yatırım yapmaları gerektiğini kaydetti.
Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve büyükelçilerin başlama vuruşuyla başlayan turnuva renkli ve çekişmeli maçlara sahne oldu. Çok sayıda seyircinin takımları centilmence desteklediği turnuvada, Güney Afrika'daki Dünya Kupası'nın simgelerinden biri olacağı şimdiden belli olan Güney Afrikalıların geleneksel çalgısı Vuvuzela da tribündeki yerini aldı.
Beş takımlı üç grup halinde yapılan ilk tur maçlarının ardından ilk iki sırayı elde eden takımlarla, en fazla puanı toplayan iki grup üçüncüsünün çeyrek finale yükseldiği turnuvada İspanya'yı 1-0 yenen Güney Afrika, TRT'yi 2-1 mağlup eden İngiltere, Almanya'yı 5-3'le geçen Keçiören Belediyesi ve Yunanistan'a 5-3 üstünlük sağlayan İtalya çeyrek finale yükselme başarısını gösterdi. Yarı finalde Güney Afrika'yı penaltılarla 4-2 mağlup eden İngiltere ile İtalya'yı 4-1 yenen Keçiören Belediyesi finalde karşı
karşıya geldi. Turnuvadaki tüm maçlarını rahat bir oyun ve farklı skorlarla kazanan Keçiören Belediyesi, üstün futbolunu final maçında da göstererek İngiltere'yi 4-0 yenerek turnuvada şampiyonluğu elde etti. Turnuvanın üçüncülüğünü ise İtalya'yı 3-0 mağlup eden Güney Afrika elde etti. Turnuva birincisi Keçiören Belediyesi'ne ve dereceye giren diğer takımlara kupalarını Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak verdi.
Keçiören Belediyesi olarak böyle bir turnuvaya ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Belediye Başkanı Mustafa Ak, sporun dünya barışına katkısına vurgu yaparak, "Bugün burada sporun güzel bir yüzü sahneleniyor. 2010 Dünya Kupası'na katılan ülkelerin büyükelçiliklerinin kurduğu takımlar Keçiören'de bir araya geliyor. Dünyada istemediğimiz olayların yaşandığı bir dönemde umut ediyorum ki, sporun her dalı, her türlü sportif organizasyon dünya barışına katkı sağlasın" şeklinde
konuştu.
Almanya Büyükelçisi Dr. Eckart Cuntz ve Güney Afrika Büyükelçisi Tebego Seokolo da Keçiören Belediyesi'nin ev sahipliği ve katkılarına teşekkür ettiler.