Diyarbakırspor Beklemeye Geçti

Turkcell Süper Lig'e veda eden ve önümüzdeki sezon mücadele edeceği Bank Asya 1. Lig'de yeni sezon öncesi yönetimsel sorunlarını atlatamayan Diyarbakırspor'da belirsizlik sürüyor.

Küme düşerek taraftarlarını hayal kırıklığına uğratan Diyarbakırspor'da eldeki futbolcuların bir bir takımdan ayrılması, kulüp yöneticilerinin birbirleriyle uğraşması, kulüp personelinin sıkıntıları ve henüz kulübe kimsenin sahip çıkmaması tedirginliği arttırıyor. Yeşil-kırmızılı taraftarlar Kulüp Başkanı Çetin Sümer'in vereceği kararı merakla beklerken, Sümer'in de kongre kararı alıp almayacağı belirsizliğini koruyor.
Geçen hafta kesin kararını vereceğini söyleyen ancak daha sonra bunu erteleyen Sümer, bu kez de Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehdi Eker'le yapmak istediği görüşmeyi referans gösterdi. Çetin Sümer, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Şu an için bir karar vermiş değiliz. Bakanla yapacağım görüşme önemli. Ankara'da kendisiyle görüşeceğim ve durumu kendisine sunacağım. Maddi konularda ve kulübün sorunlarının çözüm noktasında destek verirse bunu arkadaşlarımızla değerlendireceğiz. Aksi takdirde devam
etmemiz mümkün olmaz. Bu durumda kongre kararı alarak yeni gelecek arkadaşlarımızın önünü açarız. Bu iş parasız olmaz. Ayrıca benim Fadıl Akgündüz'le yönetim pazarlığı yapmak gibi bir görüşmem olmadı. En geç Çarşamba gününe kadar Diyarbakır'a gelip bu konuda taraftarlarımızı rahatlatan açıklamaları yapacağım" dedi.