Boston, Lakers'ı 3 Sayılık Atışlarla Yıktı

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi (NBA) final serisi ikinci maçında, Los Angeles Lakers'ı deplasmanda 103-94 yenme başarısı gösteren Boston Celtics, seride durumu 1-1'e getirdi ve NBA şampiyonluğu yolunda önemli bir avantaj sağladı

  Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi ( NBA ) final serisi ikinci maçında , Los Angeles Lakers ' ı deplasmanda 103-94 yenme başarısı gösteren Boston Celtics , seride durumu 1-1 ' e getirdi ve NBA şampiyonluğu yolunda önemli bir avantaj sağladı .
NBA ' de sezonunun şampiyonunu belirleyecek olan final serisinin heyecanı tüm hızıyla sürüyor . LA Lakers ile Boston Celtics arasında Lakers ' ın sahası Staples Center ' da oynanan ve 19 bine yakın basketbolseverin izlediği serinin ikinci karşılaşmasını , misafir takım Boston 103-94 kazanmayı başardı . Boston böylece kaybettiği ilk maçın ardından seride durumu 1-1 yaptı ve rakibinin ev sahibi avantajını elinden alarak NBA şampiyonluğu yolunda önemli bir galibiyet elde etti .
Boston Celtics ' te 32 sayı , 3 ribaunt , 2 asistle oynayan Ray Allen hem takımının hem de maçın en skorer ismi olurken , 8/11 ' lik üç sayı ortalamasıyla maça damgasını vurdu . 11/20 genel şut ortalaması tutturan Allen 8 adet üç sayılık basketi potadan geçirerek NBA tarihine geçti . Allan , bir NBA final maçında en fazla 3 sayılık basket kaydeden oyuncu oldu .
Celtics adına maçın yıldızı olan ve Lakers ' ı yıkan bir başka isim ise 19 sayı , 12 ribaunt , 10 asistle ' triple-double ' yapan Rajon Rondo oldu . Kendrick Perkins ' in 12 sayı , 6 ribauntla oynadığı maçta Paul Pierce de 10 sayı , 4 ribaunt , 4 asistle Boston ' ın galibiyetine katkı sağladı .
Geceyi sahasında aldığı mağlubiyetle kapatan ev sahibi Los Angeles Lakers ' ta ise büyük bir şok yaşandı . Rakibinin etkili silahlarını durduramayan Lakers ' a bir de yıldız basketbolcu Kobe Bryant ' ın kötü performansı eklenince yenilgi kaçınılmaz oldu . Kobe Bryant , erken faul problemine girdiği karşılaşmada 34 : 40 dakika süre aldı ve mücadeleyi 21 sayı , 5 ribaunt , 6 asistle tamamladı . Kobe , 8/20 gibi düşük bir genel şut ortalaması ile maçı tamamladı .
Lakers ' ın İspanyol yıldızı Pau Gasol 25 sayı , 8 ribaunt , 3 asistle takımının en skorer ismi olurken , Andrew Bynum da 21 sayıyla takımı adına skora katkı sağladı .
İki takım arasındaki final serisinin 3 . karşılaşması Çarşamba günü TSİ sabaha karşı 04 . 00 ' te oynanacak . Bu karşılaşmaya Boston Celtics ev sahipliği yapacak .