Atina'dan Madalya İle Dönen Sporcular Basına Tanıtıldı

Yunanistan'ın başkenti Atina'da düzenlenen Özel Olimpiyatlar Ulusal Oyunları'nda altın madalya kazanan voleybol ve masa tenisi takımları basına tanıtıldı.

Türkiye Özel Sporcular Derneği (TÖSSED) 29 Mayıs-3 Haziran tarihleri arasında Atina'da gerçekleştirilen Ulusal Oyunlar'da büyük başarı yakalayan sporcuların başarısını kamuoyu ile paylaştı.
Türkiye Spor Yazarları Derneği Aydın Doğan Eğitim Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısına altın madalyalı sporcuların yanı sıra Türkiye Özel Sporcular
Derneği (TÖSSED) Başkanı Necmettin Aydın, Özel Olimpiyatlar Sportif Direktörü Ali Üredi ve sponsor firma Metro Turizm'in genel müdürü Faruk Kılıçaslan katıldı. 21 ülkenin katılımı ile gerçekleştirilen organizasyonda 14 dalda, 1300 aşkın zihinsel engeli sporcunun mücadele ettiği Yunan Ulusal Oyunlar'da, Özel Sporcular Derneği'nin voleybol ve masa tenisi takımları altın madalya kazandı.
TÖSSED Başkanı Necmettin Aydın, voleybol ve masa tenisi dallarında katıldığımız olimpiyatlarda her iki dalda da altın madalya kazandıklarını belirterek, "Yeni hedeflerinin 2011 yılında düzenlenecek olan Dünya Özel Olimpiyat Oyunları'nda başarı elde etmektir. Bu olimpiyatlara 8 dalda katılmayı planlıyoruz. 140-150 sporcu ile ülkemizi temsil edeceğiz" dedi.
Özel Olimpiyatlar Sportif Direktörü Ali Üredi, Atina'da yapılan oyunların, gelecek yıl düzenlenecek Dünya Yaz Oyunları'nın bir provası olduğunu belirterek, "Ulusal olmasına karşın 21 ülkeden 14 dalda 1300'ü aşkın sporcunun bu organizasyonda yer aldı. Voleybolda grup maçlarında Rusya, Finlandiya ve Yunanistan'ın 2 takımını geride bırakarak şampiyonluk ipini göğüsledik. Masa tenisi sporcuları Engin Erman ve Ergün Kocatepe'nin de güçlü rakiplerini geride bırakarak altın madalyaya ulaştık" diye konuştu.