Beyoğlu Belediyesi Haliç Yelken Yarışları Başladı

Beyoğlu Belediyesi ile Türkiye Yelken Federasyonu'nun ortaklaşa düzenlediği 4

  Beyoğlu Belediyesi ile Türkiye Yelken Federasyonu ' nun ortaklaşa düzenlediği 4 . Geleneksel Haliç Yelken Yarışları , Haliç ' te başladı . 7 ile 12 yaş arasındaki minik sporcular , Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ' ın start vermesiyle yarışa başladı .
Beyoğlu Belediyesi ile Türkiye Yelken Federasyonu ' nun birlikte düzenledikleri 4 . Geleneksel Haliç Yelken Yarışları heyecanı Haliç ' te başladı . Optimist sınıfı yelken takımlarının yarıştığı 4 . Geleneksel Haliç Yelken Yarışları , Haliç ' te geçen yıllarda olduğu gibi yine birbirinden güzel görüntülere sahne oldu . Yaşları 7 ile 12 arasında değişen kızlı erkekli takımlar yelkenleriyle Haliç ' te kuğular gibi süzüldü , aynı zamanda amansız bir yarış ortaya koydu . Beyoğlu Belediyesi ' nin 4 yıl önce su sporlarına önem
vererek kurduğu Beyoğlu Belediyesi Yelken Kulübü ' nün ev sahipliğinde gerçekleşen yarışlar izleyenlere de keyifli dakikalar yaşattı .
4 . Geleneksel Haliç Yelken Yarışları ' nın açılışında Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan , Beyoğlu ilçesinin iki tarafını denizle kaplı olduğunu hatırlattı . Demircan , " Haliç ve İstanbul Boğazı ilçemizi çevreliyor . Halkımızı denizle daha çok buluşturmak istiyoruz . Bu nedenle Haliç ' te su sporlarına yönelik bir kulüp kurduk . Kulübümüzün kurulduğundan bugüne yaklaşık 1000 çocuğumuza , gencimize yelken eğitimi verdik . Aralarından başarılı çocuklar üstün performanslarıyla lisans aldı . Bu spor öylesine
sevildi ki Beyoğlulu çocuklar yelken sporunda büyük başarılara imza atacak . Aynı zamanda bir kürek takımı kurmak içinde çalışmalara başlıyoruz " diye konuştu .
Konuşmaların ardından teknelerini Haliç ' e indiren sporcular , Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ' ın start vermesiyle yarışa başladı .
Geleneksel Haliç Yelken Yarışları ' na Beyoğlu Belediyesi Yelken ve Su Sporları Kulübü , İstanbul Yelken Spor Kulübü , Fenerbahçe , Galatasaray , Kalamış Yelken Kulübü , Heybeliada Su Sporları Kulübü , Marina Dragos Yelken Kulübü , Marmara Yelken Kulübü 5 ' er sporcu ile katıldı .
Takımlar 5 ' er sporcudan dolayısıyla 5 ' er tekneden oluşuyor . Haliç ' te 40 tekne şampiyonluk için takım yarışmasına katılıyor . 8 kulübe bağlı kızlı-erkekli 40 sporcunun yelkenlerini suya indirdiği yarışlarda Haliç ' te şen kahkahalar yükselerek , unutulmaz görüntüler oluşturdu . İki gün süren yarışların finali yarın yapılacak . Kupayı kaldıracak olan takım heyecanla bekleniyor .