2010 Offshore Dünya Şampiyonası 5. Ayak Yarışması

2010 Dünya Offshore Şampiyonası 5

  2010 Dünya Offshore Şampiyonası 5 . ayak yarışlarında YKM birinciliği , Galatasaray ikinciliği ve Beşiktaş üçüncülüğü elde etti . Yarışma öncesinde serinlemek için baraj gölüne giren bir gencin boğulma tehlikesinin ardından stresli bir atmosferde yarışan sporcular , basın toplantısında gencin yaşadığını öğrenince büyük sevinç yaşadılar .
Kahramanmaraş Menzelet Baraj Gölü ' nde düzenlenen 2010 Dünya Offshore Şampiyonası 5 . ayak yarışları tamamlandı . Beşiktaş ' ın birinciliği ile biten sıralama turunun ardından yapılan 30 turluk yarışı YKM birinci , Galatasaray ikinci ve Beşiktaş üçüncü olarak tamamladı . Kahramanmaraşlıların yoğun ilgi gösterdiği yarışmada elde edilen şampiyonluğu taraftarları ile kutlayan YKM pilotları birincilik kupalarını Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır ve KMTSO Başkanı Mehmet Balduk ' un elinden aldı . İkinci olan
Galatasaray ' ın kupalarını Belediye Başkanı Mustafa Poyraz , üçüncü olan Beşiktaş ' ın kupasını da İl Jandarma Alay Komutanı Albay Sezai Akgün verdi .
Kupa töreninin ardından basın toplantısı düzenleyen YKM pilotları , Saruhan Tan , Kerim Zorlu , Galatasaray pilotları Joseph Muhbauer , Kerem Tuncel ve Beşiktaş pilotları Murat Leki , Ali Tanır , gösterilen ilginin oldukça sevindirici olduğunu söyledi .
Aynı başarıyı yarın düzenlenecek 6 . ayak yarışlarında da ortaya koymak istediklerini söyleyen YKM pilotu Saruhan Tan ve Kerim Zorlu , yarışlar öncesinde boğularak yoğun bakıma alınan Taner Kaya ' nın ise hayatta kaldığını öğrenince büyük mutluluk yaşadı . Aldığı mutlu habere alkışlarla sevinen Zorlu , " Değineyim mi , değinmeyeyim mi diye kararsızdım . Ama yarış boyunca ve tekneye binmeden önce ben sürekli dua ettim . İnşallah Allah tamamına erdirir , hastaneden de yürüyerek çıkar o kardeşimiz . Ama bu her yerde
oluyor maalesef . Yüzmeyi tam olarak bilmeden veya eşofmanlarla , kot pantolanlarla denizlere giriliyor . Ağırlaşıyor , çekiyor su ve boğulmalar oluyor . Biraz daha bilinçli olmak lazım " dedi .
YKM Pilotu Saruhan Tan ' da , bu tür yarışlarda güvenliğin çok önemli olduğuna dikkat çekerek , " Belki o dalgıç arkadaşlarımız olmasa belki bu gün o arkadaşımız Allah korusun yaşamayabilirdi . O yüzden her türlü güvenlik önemli , zaten ambulanslarda anında müdahale etti " diye konuştu .
Tan , yarın gerçekleştirilecek olan 6 . ayak yarışlarında da benzer bir netice elde etmeyi amaçladıklarını belirterek , " Umarız bir kaza veya arıza meydana gelmez . En önemlisi bu . Böyle bir şey olmaz teknik bir arıza olmazsa inşallah böyle bir neticeyle tamamlarız " ifadelerini kullandı .
2010 Dünya Offshore Şampiyonası 6 . ayak yarışlarına yarın Menzelet Barajı ' nda devam edilecek .