Szymkowiak'tan Şenol Güneş'e Övgü

Bir dönem Trabzonspor'un formasını giyen ve oynadığı futbolla büyük bir beğeni kazanan ancak olaylı bir şekilde Trabzon'dan ayrılan Polonyalı oyuncu Miroslaw Szymkowiak, bordo-mavili kulübün ülkesinde talip olduğu oyunculara teknik direktör Şenol Güneş ve Trabzonspor met ediyor

Bir dönem Trabzonspor'un formasını giyen ve oynadığı futbolla büyük bir beğeni kazanan ancak olaylı bir şekilde Trabzon'dan ayrılan Polonyalı oyuncu Miroslaw Szymkowiak, bordo-mavili kulübün ülkesinde talip olduğu oyunculara teknik direktör Şenol Güneş ve Trabzonspor met ediyor.
2006-2007 sezonu ilk yari sonunda futbolu bıraktığını belirterek, Trabzonspor'dan habersiz olarak ülkesine dönmüş ve kulübe mektup göndererek futbolu bıraktığını belirtmişti. Sözleşmesini tek taraflı olarak fesheden Polonyalı oyuncu bir daha futbola dönmemişti. Bordo-mavili kulüp, oyuncunun sözleşmesinin sürmesi nedeniyle futbolcu FİFA'ya şikayet etmişti. Açılan dava sonucu Szmykowiak'ın 733 bin 200 euro ödemesine karar verilmişti. Ülkesinde yorumculuk yapan eski Trabzonsporlu oyuncu, teknik direktör
Şenol Güneş'ten ise övgü ile söz ediyor.
Szymkowiak'ın en son bordo-mavili takımın kadrosuna katmak istediği Wisla Krakow Kulübü'nden Arkadiusz Glowacki ile daha önce talip olunan oyunculara, Trabzonspor'u olumlu şekilde anlattığı belirtildi. Polonya'da spor yorumculuğu yapan Szmykowiak'ın Trabzonspor'dan sorunlu ayrılmasına karşın teknik direktör Şenol Güneş'e karşı büyük bir sevgisinin olduğu ve bu nedenle kendisinden bilgi edinmeye çalışan Polonyalı oyunculara, olumlu sözlerle Trabzon ve Trabzonspor anlattığı öğrenildi.
Szmykowiak'ın Glowacki ve talip olunan diğer oyunculara, "Trabzonspor'a gitmek için bir endişeniz bulunmasın. Dünya'nın en iyi teknik direktörü orda. Dünya üçüncüsü bir teknik adam ile çalışacaksınız. Şenol Güneş ile çok iyi ve işini seven bir insan. Çekinmeden Trabzonspor'a gidebilirsiniz" yönünde kendisinden bilgi almak isteyen oyunculara sarf ettiği ifade edildi.
HACISALİHOĞLU: SZMYKOWİAK BİZE YARDIMCI OLUYOR
Trabzonspor Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, Szmykowiak'ın birilerinin söylediği gibi yapılan transferlere engel değil aksine kendilerine karşı büyük bir yardım içinde olduğunu belirterek, "Miroslaw Szmykowiak Trabzonspor'a karşı hiç bir kötü tutum içinde değil. Özellikle Şenol Güneş'i çok seviyor. Polonya'da talip olduğumuz oyunculara Trabzonspor'u iyi anlatıyor. Orada Şenol Güneş var hiç düşünmeden gidin diyor" şeklinde konuştu.
(GÖK-ERS-ERS-S)