Ankaragücü, Aydın Toscalı İle 2 Yıllık Sözleşme İmzaladı

Ankaragücü, son olarak Kayserispor'da forma giyen savunma oyuncusu Aydın Toscalı ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.

  Saray Spor Tesisleri ' nde gerçekleştirilen ve Ankaragücü Kulübü Başkanı Ahmet Gökçek , Ankaragücü Basın Sözcüsü Avni Kavlak ile Ankaragücü Genel Menajeri Ender Yurtgüven ' in hazır bulunduğu imza töreninde Aydın Toscalı , kendisini 2 yıllığına Sarı-lacivertli renklere bağlayan sözleşmeyi imzaladı . Ahmet Gökçek , Aydın ' ın takıma çok şey katacağına inandıklarını belirterek , " 100 . yılımızda önemli transferler yapacağımızın sözünü verdik . Aydın ile buna başlıyoruz . Transferde önem verdiğimiz şeylerin başında
tecrübe geliyor . Aydın , yıllardır Kayseri ' de belli bir standartın üzerinde oynadı . Ankaragücü ' ne çok şey katacaktır . Aydın ' ı Ümit hocamız ikna etti . Aydın ile çalışacak olmaktan mutluluk duyuyoruz " dedi .
Büyük bir camiaya geldiğinin farkında olduğunu ifade eden Aydın Toscalı ise , " 100 . yılda Ankaragücü ' nde olmaktan dolayı mutluyum . Büyük bir camiaya geldiğimin ve beklentilerin büyüklüğünün farkındayım . Kayseri ' deki istikrarımı buraya yansıtmak istiyorum . 100 . yılımızda Ankaragücü ' nü hak ettiği yere getirmek istiyoruz " ifadelerini kullandı .
Açıklamalarından ardından imza töreni gerçekleştirildi . İmza töreninin ardından ise başkan Gökçek , basın mensuplarının sorularını cevapladı .
Gökçek , yeni sezonda üst sıralara oynamayı ve Türkiye Kupası ' nı kazanmak istediklerini belirterek , " 100 . yılda şampiyon olamamak da başarısızlık değil . 100 . yılında şampiyon olamayan takımlar var . Son 10 yılda Ankaragücü ' nün bulunduğu yer belli . Olabildiğince ligi üst sıralarda bitirmek ve Türkiye Kupası ' nı kazanmak ve gelecek sezon Avrupa Kupaları ' nda oynamak istiyoruz " dedi . Transfer çalışmalarında Avrupa çapında kabul görmüş futbolculara yöneldiklerini belirten Gökçek , " Tüm Avrupa tarafından kabul
edilmiş milli takımlarında forma giyen baskıyı kaldırabilen oyuncular alacağız . Bu doğrultuda Dünya Kupası ' nı da yakında izleyeceğiz . Bu isimleri ayın 10 ' undan itibaren teker teker kamuoyuna tanıtacağız " dedi .
Gökçek , bazı basın yayın organlarında Galatasaray ' ın milli stoperi Emre Güngör ile anlaştıklarına dair çıkan haberleri ise yalanladı . Geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında kiralık olarak Paris Saint-Germain ' den gelen Fransız yıldız Rothen ' i yeni sezonda da takımda tutmak istediklerini ifade eden Gökçek , " Rothen ' in bonservisi elinde . Kendisiyle büyük ölçüde anlaştık . Geçen sezon aldığından daha az bir para almayı kabul etti . Kulübümüz menfaatleri doğrultusunda bunu biraz daha düşürmek istiyoruz . Pazartesi
günü bu konu kesinlik kazanacak " diye konuştu .
Savunma oyuncuları Koray Çölgeçen ' e Trabzonspor ' un teklifte bulunduğunu ifade eden Gökçek , " Koray ' a teknik direktörler yoluyla bir teklif yapıldı . Bizim de böyle bir transfere karşı Trabzonspor ' dan ciddi bazı oyuncular istiyoruz . Yine teklifte bulunurlarsa bu şekilde görüşebiliriz " dedi .
Sözleşmesi sona eren ve Fenerbahçe ' yle anlaştığı iddia edilen Elyasa Süme ile ilgili bir soruya ise başkan Gökçek , " Elyasa ' yı teknik direktörümüz Ümit Özat ' ın raporu doğrultusunda yeni sezonda kadromuzda düşünmüyoruz . Kendisi serbest bir oyuncu istediği kulüple görüşebilir . Ama bildiğim kadarıyla Fenerbahçe ' yle anlaşma gibi bir durum ortada yok " şeklinde cevapladı .