Tüfad'tan Çü Senatosu'na 'Fatih Terim' Tepkisi

TÜFAD Adana Şube Başkanı Ali Hoşfikirer, Çukurova Üniversitesi Senatosu tarafından yeni yapılan futbol sahasına önce Fatih Terim'in adının verildiğini daha sonra da kaldırdığını belirterek, olayı trajikomik ve vahim olarak nitelendirip, ÇÜ Senatosundan bu yanlışın düzeltilmesini beklediklerini söyledi

TÜFAD Adana Şube Başkanı Ali Hoşfikirer, Çukurova Üniversitesi Senatosu tarafından yeni yapılan futbol sahasına önce Fatih Terim'in adının verildiğini daha sonra da kaldırdığını belirterek, olayı trajikomik ve vahim olarak nitelendirip, ÇÜ Senatosundan bu yanlışın düzeltilmesini beklediklerini söyledi.
Hoşfikirer, yaptığı açıklamada, ÇÜ yerleşkesinde bir futbol sahası inşa edildiğini belirterek, "İnşaat bitince bu tesise Fatih Terim'in adının verileceği deklare ediliyor. Sonra hiç bir açıklama yapılmadan ve her ne hikmetse bu karardan vazgeçiliyor. Çeşitli kurumlardan yoğun tepkiler alınınca, Rektör Prof. Dr. Alper Akınoğlu'nun ağzından inandırıcı olmayan bir açıklama yapılıyor" dedi.
Hoşfikirer, üniversite senatosunun kararının hiç gereği yokken, Adana'nın spordaki tek ve en önemli markası Fatih Terim'i ve onu seven yüz binleri incittiğini ifade etti. Hoşfikirer, ülkenin bunca önemli sorununa çözüm üretmesi gereken senatonun, sorun yaratan duruma düştüğünü ileri sürdü.
Rektör Prof. Dr. Alper Akınoğlu'nun bu kararı yeniden değerlendirmek, hatta geri çekmek için çaba göstereceğine inandığını kaydeden Hoşfikirer, "Rektör, yanlışı savunma yanlışına düşerek, keyfi bir açıklama yapmış, kendisinin ve ÇÜ senatosunun güvenirliliğine gölge düşürmüştür. Fatih Terim bizim onur üyemizdir. Onun kendi memleketinde, hem de bir eğitim kurumunun yöneticileri tarafından durup dururken, hiç hak etmediği halde adeta rencide edilmesi bu konuda taraf olmamızı zorunlu kılmıştır.
Adana'yı dünya platformunda temsil etmiş olan ve bundan sonra da temsil edeceklerine inandığımız Çukurova Üniversitesi ile Fatih Terim'i karşı karşıya getirmiş gibi görünen ve tamamen Çukurova Üniversitesi'nden kaynaklanan bu yapay krizin gecikmeden tatlıya bağlanmasını diliyoruz. Çukurova Üniversitesi'nin de Fatih Terim'i ve onu seven yüz binleri tatmin edici bir yol bulacağına yürekten inanıyoruz" şeklinde konuştu.