Başpehlivana Memleketi Antalya'da Sevgi Seli

Bu yıl 649

  Bu yıl 649 . ' su yapılan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ' nde Başpehlivan olan Mehmet Yeşil Yeşil , memleketi Antalya ' da bin kişi tarafından karşılandı . Altın Kemer ' i alarak çocukluk hayalini gerçekleştirdiğini belirten Yeşilyeşil , " Altın kemerin ebedi sahibi olmak istiyorum " dedi . Antalyalılar , güreşlerde ikinci olan Ali Gürbüz ' e de büyük ilgi gösterdi .
649 . Kırkpınar Başpehlivanı Mehmet Yeşil Yeşil , memleketi Antalya ' da havalimanında yaklaşık bin kişi tarafından çiçeklerle karşılandı . Finaldeki rakibi ve diğer bir Antalyalı Ali Gürbüz ve Belek Belediyesi Başkanı Yusuf Mecek ile havalimanına inen Yeşil Yeşil , burada büyük sevgi seliyle karşılandı .

" ALTIN KEMERİN EBEDİ SAHİBİ OLMAK İSTİYORUM "
İkinci kez başpehlivan olma başarısı gösteren Yeşil Yeşil , " Herkese çok teşekkür ediyorum . Bu başarımızı Antalyalılara armağan ediyorum . İnşallah başarının devamı getirip , altın kemeri ebedi sahibi olurum " dedi .
Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ' nde Yeşil Yeşil ' e yenilen ve ikinci olan bir diğer Antalyalı Ali Gürbüz ise iki Antalyalının finale kaldığını ve kendilerine yakışan bir performans sergilediklerini söyledi .
Daha sonra güreşçiler ve Belediyesi Başkanı Yusuf Mecek kupalarla birlikte poz verdi . Özel hazırlanan kamyon üzerinde konvoyun önünde şehre giren Başpahlivan Yeşil Yeşil ' e , yaklaşık yüze yakın araç eşlik etti .

GECE DİKİLEN KİSPET HAYATINI DEĞİŞTİRDİ
1995 yılında oğlu Yeşilyeşil ' i , Kırkpınar ' a götürmesine rağmen yaştan dolayı güreşemediğini belirten baba Süleyman Yeşil Yeşil , " Göz yaşlarımı tutamadım . Çok sevinçliyim . Evladımla gurur duyuyorum . Umarım bu kalıcı olur . 9 yaşındayken Burdur ' un Dirmil ilçesi güreşlere katılmıştık . O gün bezden kispet giyen oğlum , bağladığı ip belini sıktığı için 2 ' nci turda elenmişti . Bırakmak istedi ama o gece , saat 02 . 00 ' de bir kispetci bulup , oğluma ilk kispetini diktirdim . Ne mutlu ki , bugün ikinci kez Altın Kemer
sahibi " diye konuştu .