Ertuğrul Sağlam'dan ilginç açıklamalar

Süper Lig'in son şampiyonu Bursaspor, 2010-2011 sezonu hazırlıklarına başladı. Yeşil-beyazlı taraftarlar takımlarınıyalnız bırakmazken Ertuğrul Sağlam'dan ilginç açıklamalar geldi.

  Turkcell 500 ' ü ; aşkın taraftar , Ö ; zlü ; ce Tesisleri ' ne gelerek ilk antrenmanı izledi . Futbolcular , tesislerden ç ; ıktıklarında taraftarların sevgi gö ; sterileriyle karşılandı . Teknik Direktö ; r Ertuğrul Sağlam ve futbolcular , taraftarların hatıra fotoğrafı ç ; ektirme isteğini geri ç ; evirmedi .

Bursasporlu teknik heyet ve futbolcular , antrenman ö ; ncesi sahanın dışında kurban kesimine katıldı . Okunan duaya eşlik eten yeşil-beyazlı teknik heyet ve futbolcular , daha sonra kesilen kurbanın kanını kramponlarına ve alınlarına sü ; rdü ; .

Sezonun ilk antrenmanına yeni transfer Gö ; kç ; ek Vederson dışında tü ; m futbolcular katıldı . Bursaspor ' un yeni transferi Arjantinli Federico Insua da antrenmanda yer aldı .

Teknik Direktö ; r Ertuğrul Sağlam , sezonun ilk antrenmanı sırasında gazetecilerin yanına gelerek bir aç ; ıklama yaptı . Uzun bir aradan sonra yeniden Ö ; zlü ; ce Tesisleri ' nde antrenman yapmaktan bü ; yü ; k mutluluk duyduklarını belirten Sağlam , taraftarların her zaman olduğu gibi coşkulu tezahü ; ratları ve ilgisiyle karşılaşmanın sevindirici olduğunu sö ; yledi .

Sezona geç ; en yılın şampiyonu olmanın verdiği ekstra motivasyonla hazırlandıklarını anlatan Sağlam , ancak 2010-2011 sezonunda işlerinin kolay olmayacağını , diğer takımların Bursaspor ' a karşı maç ; lara daha istekli ç ; ıkacağının farkında olduklarını kaydetti .

Sağlam , Gö ; kç ; ek Vederson , Insua ve kaleci Harun ' u transfer ettiklerini , iki kaliteli oyuncuyu daha kadrolarına katmayı dü ; şü ; ndü ; klerini , bunun iç ; in ç ; ok aceleci olmadıklarını ancak transferi , 8 Temmuzda başlayacak olan Avusturya kampına kadar bitirmeyi hedeflediklerini anlattı .

Transferde ö ; nceliklerinin defans ve forvet mevkileri iç ; in olacağını vurgulayan Sağlam , ' ' Avusturya kampı sonrası ö ; nce Sü ; per Kupa , daha sonra Turkcell Sü ; per Lig , son olarak da Şampiyonlar Ligi iç ; in hazırlık yapacağız . Ç ; ok kulvarda mü ; cadele edeceğimiz iç ; in alternatifli bir kadro oluşturmayı istiyoruz ' ' dedi .

Genç ; teknik adam , gelecek sezon ortalama 50 maç ; yapacaklarını dile getirerek , şö ; yle devam etti :

' ' Zor bir sü ; reç ; bizi bekliyor . O nedenle kadromuzu kaliteli oyuncularla gü ; ç ; lendireceğiz . Kaliteli ve bize uygun oyuncuları alacağız . Bundan kimsenin şü ; phesi olmasın . Bu konuda başkanımız ve yö ; netim kurulumuzun da desteği ç ; ok fazla . Gö ; nü ; l ister ki dü ; nyaca tanınmış yıldız oyuncu alalım ama imkanlarımızın da farkındayız . Bursaspor ' un bir kuruşunun bile heba olmasını istemiyoruz . Dengeleri bozmayacak , takıma ciddi anlamda katkı sağlayacak oyuncuları tercih edeceğiz . ' '

ŞAMPİYONLAR LİGİ


Geç ; en sezon futbolcularının bü ; yü ; k bir ö ; zveri gö ; sterdiğini ve bunun sonunda mutlu sona ulaştıklarını anlatan Sağlam , bu sezon hem unvanlarını korumak hem de Şampiyonlar Ligi ' nde hem Bursa ' nın hem de Tü ; rkiye ' nin gö ; ğsü ; nü ; kabartacak sonuç ; lar almak iç ; in de ç ; ok bü ; yü ; k ç ; aba sarf edeceklerini kaydetti .

Sağlam , bu sezon da zirvede yer alabilmek iç ; in geç ; en sezondan daha faza ç ; alışmaları gerektiğini ifade ederek , ' ' Bu sezon işimiz daha zor . Tü ; rkiye ' nin , camianın ve taraftarlarımızın beklentisini biliyoruz . Hem ligde hem Şampiyonlar Ligi ' nde başarılı olmak iç ; in geç ; en yıldan daha fazla ç ; alışacağız ' ' diye konuştu .

Bir gazetecinin , ' ' Şampiyonluk primi belli oldu mu? Ayrıca , bazı oyuncuların ü ; cretlerinde iyileştirme talebi olduğu sö ; yleniyor . Bu konuda bir ç ; alışma var mı? ' ' sorusuna Sağlam , şu yanıtı verdi :

' ' Şampiyonluk primi belirlendi . Ben daha ö ; nce oyuncularıma ( Beni ikna etmeyecek bir rakamı kabul etmem ) demiştim . Yö ; netimle gö ; rü ; ştü ; kten sonra belirlenen primi ilettiğim futbolcularım bana teşekkü ; r etti . Futbolcuların ü ; cretlerindeki iyileştirme konusuna gelince , bu konuda geç ; en yıldan beri bazı dü ; zenlemeler oluyor zaten . Yö ; netim kurulumuz bu konuda gerekli fedakarlığı yapıyor . ' '

Sağlam , Zapotocny ' nin durumunun sorulması ü ; zerine , ' ' Biz Zapotocny ' yi ç ; ok seviyoruz . Takımımızda olmasını ç ; ok isteriz ama sonuç ; ta bizim futbolcumuz değil ' ' değerlendirmesinde bulundu .

MARADONA ' NIN UĞURU

Arjantin Milli Takımı Teknik Direktö ; rü ; Maradona ' nın Gü ; ney Afrika ' da devam eden Dü ; nya Futbol Şampiyonası maç ; larında uğur olarak kendisinin gö ; nderdiği kaşkolu kullandığının anımsatılması ü ; zerine Sağlam , bu durumun kendisini ç ; ok sevindirdiğini sö ; yledi .

Sağlam , Maradona ile gö ; rü ; şmese dahi Sivas doğumlu olan ve daha ö ; nce Kayseri ' de tanıştıkları Arjantin Futbol Federasyonu İkinci Başkanı Noray Nakis sayesinde hiç ; gö ; rü ; şmeden ç ; ok sıkı bir dostluk kurduklarını anlattı .

Maradona ' nın geç ; en sezon Noray Nakis aracılığıyla kendisine eşofman ve forma gö ; nderdiğini dile getiren Sağlam , konuşmasını şö ; yle :

' ' Ben de bu jest ü ; zerine Maradona ' ya Bursaspor eşofmanı , forması ve fotoğrafımı gö ; nderdim . Geç ; en sezonun son Beşiktaş maç ; ı ö ; ncesi Maradona Noray Bey ' in yanına giderek ( gö ; receksin Bursaspor şampiyon olacak ) demiş . Biz şampiyon olduktan sonra da benim fotoğrafımı ve formayı gö ; tü ; rü ; p ( Ne demiştim bak gö ; rdü ; n mü ; Bursaspor şampiyon oldu ) demiş . Ben de inşallah Arjantin Dü ; nya Kupası ' nda finale kalırsa kendisini desteklemek ü ; zere maç ; ını izlemeye gideceğim . Kendisiyle tanışma imkanım olur mu bilmem ama desteklemek adına final maç ; ında olacağım . ' '

Kaynak : AA