Ali Şen'den Aykut Kocaman Değerlendirmesi

Fenerbahçe Kulübü eski başkanlarından Ali Şen, Sarı-lacivertli takımda teknik direktörlüğe getirilen Aykut Kocaman'ı futbolcuyken takımdan kendisinin gönderdiğini hatırlatarak, "Teknik direktör Aykut'u tanımıyorum

Fenerbahçe Kulübü eski başkanlarından Ali Şen, Sarı-lacivertli takımda teknik direktörlüğe getirilen Aykut Kocaman'ı futbolcuyken takımdan kendisinin gönderdiğini hatırlatarak, "Teknik direktör Aykut'u tanımıyorum. Fenerbahçelilerin ne istediğini iyi keşfetsin onları takip etsin, o zaman Aykut, Fenerbahçe'de büyük kariyer yapar" dedi.
Göltürkbükü'nde bulunan Kuum Otel'in yaza merhaba partisine katılan Ali Şen, burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Fenerbahçe'nin yollarını ayırdığı teknik direktör Christoph Daum ve yerine Aykut Kocaman ile ilgili değerlendirmede bulunan Ali Şen, "Daum ile iş hoş olmayan bir şekilde uzadı. Daum, 2-3 defada beni aradı, konuşmuştum. Fenerbahçe takımına, bizim kulübe yakışmadı. Mukavele yaparsanız bir sporcu ile, futbolcu ile, teknik direktörle, gönderirsiniz olabilir. Ama benim yadırgadığım
olay şu; futbolcu ya da teknik direktörle anlaşma yapılmış yürümemiş işler. Madem ki, dostluk kurulmuştu. Daum, (En büyük Aziz Yıldırım), Aziz Yıldırım da (En büyük Daum) diyordu. Demek ki, hiç dostluk yokmuş. Dostluk olsa 5 dakikada anlaşılırdı. Daum'u kabahatli bulmadım" şeklinde konuştu.
Takımın yeni teknik patronu olan Aykut Kocaman konusunda da açıklamalarda bulunan Şen, "Yabancı teknik direktörün bilip de bizim teknik direktörlerin bilmediği bir şey kalmadı. Eskiden fark vardı" diyerek şöyle devam etti:
"Bugün Aykut ne yapar. Aykut, kendine güvenen, yenilikleri takip eden, birde çok önemli bir şey söyleyeyim. Aykut'u tanıyan, Aykut'u bu kulüpten futbolcu olarak gönderen benim. Teknik direktör Aykut'u tanımıyorum. Aykut'a şunu tavsiyede bulunuyorum; İşine ve Fenerbahçe menfaatlerine baksın. Millet ne duymak ister, o tarz konuşayım düşüncelerine dalarsa baştan kaybeder. Fenerbahçe taraftarının ne istediğine baksın, Fenerbahçelilerin ne istediğini iyi keşfetsin onları takip etsin. O zaman Aykut
Fenerbahçe'de büyük kariyer yapar, hayat boyu da bu devam eder. Aykut için bu yıl kırılma noktası. Aykut'a da büyük destek var. Bu desteği de boşa çıkarmasın. Beni arayan taraftarlara ben de Aykut'u destekleyin diyorum. Aykut'a güvenmek istiyorum"

"FAVORİM BANKO ARJANTİN"
Öte yandan 2010 Dünya Kupası finalleriyle ilgili de düşüncelerini anlatan Ali Şen, favorisinin banko Arjantin olduğunu söyledi. Şen, "Dünyada futbol değişti. Artık sadece vasıflı, sadece yetenekli ama gücü olmayan zekası da orta olan futbolculara bu dünya futbolunda yer yok. Bugün takım mühim. Hangi takım daha çok koşuyorsa, sahada olan 11 oyuncunun ortalaması 8 kilometre civarında koşarsa o takım büyük iş yapıyor. Eskiden Pele, Beckenbauer, Cruyff zamanında bu futbolcular 4 kilometre falan koşardı.
Şimdi demek ki çok koşmak, çok mücadele etmek, yetenekli olmak, zeki ve kuvvetli olmak gerekiyor. Buna ayak uyduranlar gittiler Fransa'yı elediler. Gittiler İtalya'yı elediler. Niye, çünkü o takımlar çok ağır, çok yavaş oynadı. Yavaş oynayan takımlar elendiler. Benim favorim Arjantin. Çünkü Arjantin'de hem yetenekli futbolcu var hem de koşan, baskı yapan futbolcular var. Bir takımın antrenörü eğer ki kaleci ise her zaman daha fazla savunma futbolu oynatır. Bir takımın antrenörü eski savunma oyuncusu ise
o da öyle yapar. Maradona'nın işi gücü her zaman gol atmak, gol attırmaktı. Takımını da ona yakın oynatıyor. Ona uygun da futbolcular var. Banko Arjantin diyorum" dedi.