Adnan Polat: Tüzük Değişikliğini Bitmiş Sayıyorum

Galatasaray Kulübü'nün Tüzük Tadil Kongresi, 16 Ekim 2010 Cumartesi gününe ertelendi.

Tüzük değişikliği gündemiyle 29 Mayıs 2010 tarihinde toplanan ve 6. maddenin görüşülmesi sırasında ertelenen Galatasaray Spor Kulübü Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı'nın 2. oturumu 652 üyenin katılımıyla bugün gerçekleştirildi.
Verilen bir önerge büyük farkla kabul edilerek bazı maddelerde yapılan değişikliklerle taslak genel kurulda bir bütün olarak oylanması kabul edildi. Oluşturulan bir Redaksiyon Komitesi tarafından incelenerek yapılan değişiklikler çerçevesinde tüm tüzükte gerekli redaksiyon ve düzeltmelerin yapılarak, düzeltmelerin tüzük değişikliği gerektirmesi olasılığı çerçevesinde genel kurul 16 Ekim 2010 Cumartesi günü Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda toplanması için geri bırakılması kabul edildi.
Olağanüstü Tüzük Tadil Genel Kurulu'nun ikinci toplantısının ardından basın mensuplarına açıklama yapan Başkan Adnan Polat, "Önerdiğimiz her şey toplu halde oylandı ve büyük çoğunluğu kabul edildi. Bundan sonra bir redaksiyon ve düzeltme komitesi kurulacak ve 16 Ekim'e kadar bütün değişikler yapılacak. Bundan sonra ben tüzük değişikliğini bitmiş sayıyorum. Kulübümüze hayırlı olsun" dedi.
Tüzüğün çok dinamik bir yapıda olduğunu belirten Polat, "Dünyada değişim ve gelişim olduğu sürece tüzük de değişecektir ben bu tüzüğü bitti sayıyorum ama bundan sonra tüzük değişikliği ile ilgili gelecek teklifleri de görüşüp gündemimize alacağız" diye konuştu.
Tüzük değişikliğini değerlendiren başkan adayı Adnan Öztürk ise, "Galatasaray gibi entelektüel seviyesi yüksek bir camiada daha demokratik bir oylama olmasını beklerdim. Divan başkanı böyle uygun gördü. Herhalde bugün biraz sinirliydi salondan çıkan seslere de sinirlendi tartışılmadan kabul edilmesi olmasa daha iyiydi ama oldu bir kere genel kurulun kararına saygı duymak lazım. Bundan sonra bir komite kurulacak ve o komite tüzüğümüzün son halini 16 Ekim'de genel kurula sunacak ve orda görüşülmeye devam
edecek" şeklinde konuştu.
Olağanüstü Tüzük Tadil Genel Kurulu toplantısından çıkan bazı üyelerin oylamaya tepki göstermesi ve mahkemeye vereceklerini söylemeleri ise dikkat çekti.