10 saat oynadılar bitiremediler

Wimbledon Tenis Turnuvası'nda, ABD'li Jon Isner ile Fransız Nicolas Mahut arasında oynanan ve yaklaşık 10 saat oynanan maç, tenis tarihinin en uzun süren karşılaşması oldu.

Wimbledon Tenis Turnuvası'nda 1. tur maçında ABD'li Jon Isner ile Fransız Nicolas Mahut arasında oynanan karşılaşma tenis tarihinin en uzun maçı olarak tarihe geçti.

22 Haziran Salı günü başlayan ve yaklaşık 10 saat sürmesine rağmen dün de tamamlanamayan karşılaşma, havanın kararması nedeniyle bugüne ertelendi.

İlk seti 23 numaralı seri başı Isner 6-4 kazanırken, Mahut 2 ve 3. setleri 6-3 ve 7-6 kazanarak 2-1 öne geçti. Isner, 4. seti 7-6 alarak skoru 2-2'ye getirdi ve havanın kararması nedeniyle maça ertesi gün (Çarşamba) devam edilmesine karar verildi. Dün öğleden sonra yeniden başlayan karşılaşmanın 5. setinde oyunlar 6-6 olunca, kural gereği "Tie-break" uygulanmaması nedeniyle, taraflardan biri oyunlarda 2 farklı öne geçene kadar sete devam edildi. Son sette oyunlarda 59-59 beraberlik varken, hakem yine havanın kararması nedeniyle, başlangıcından itibaren 10 saat 7 dakika geçen maçı ikinci kez erteledi.

En uzun tenis karşılaşması rekoru, 2004 Fransa Açık Tenis Turnuvası'nda iki Fransız tenisçi Fabrice Santoro ile Arnaud Clement arasında oynanan maçta kırılmış, 6 saat 33 dakika süren maçı 3-2 Santoro kazanmıştı.