Türk Tenis Tarihine Geçen Marsel İlhan İha'ya Konuştu

İngiltere'de düzenlenen 124

İngiltere'de düzenlenen 124. Wimbledon Tenis Turnuvası'nda bu yıl ilk kez tek erkeklerde Türkiye'yi Marsel İlhan temsil ediyor. 23 yaşındaki tenisçi, Brezilyalı Marcos Daniel ile oynadığı ve 2-0 geriye düştüğü maçı çevirerek, rakibini 3-2 yenmiş ve ikinci tura çıkmayı başarmıştı.
İkinci turda, 31 numaralı seri başı Rumen Victor Hanescu'yla karşılaşacak olan Marsel İlhan İHA'ya özel yaptığı açıklamada Wimbledon'da olmaktan çok mutlu olduğunu belirtti. Wimbledon'da ana tabloda tur atlayan ilk Türk tenisçi olarak tarihe geçen Marsel İlhan, "Dün ilk iki set çok kötüydüm, son sette maçı kazandım. Wimbledon benim için çok önemli, burada olmaktan çok mutluyum. Çim kortlarda servislerim, forehand ve backhand'larim iyi, genel olarak iyi gidiyorum. Maç maç ilerlemek istiyorum" diye
konuştu.
İlhan, önümüzdeki maçta karşılaşacağı Rumen rakibi Hanescu ile ilgili olarak ise, "Yarınki rakibim Rumen Hanescu çok tecrübeli. Ama dünkü gibi oynarsam bu maçı da alırım" dedi.
Dünyanın en iyi tenis oyuncuları sıralamasında 118. olan Marsel İlhan önündeki maçın önemli olduğunu ve başarılı olduğu takdirde ilk 100'e girebileceğini açıkladı. İlhan, "Dünya sıralamasında ilk 100'e yakınım, büyük ihtimal bu maçı aldığımda ilk 100'e gireceğim" dedi.
Marsel İlhan'ın yardımcı antrenörü Can Üner ise, yaptığı açıklamada Marsel İlhan'ın çok iyi geri dönüş yaptığını ifade etti. Üner, "Marsel çok iyi oynuyor. Dünkü maçta çok iyi geri dönüş yaptı. İnancını, mücadelesini bırakmadı.
Hanescu ile oynanacak maça özel bir motivasyonla hazırlandıklarını belirten Üner, "Marsel ikinci turda mücadele edecek. Türkiye için bu maç çok önemli. Bu maça özel bir motivasyonla hazırlanıyoruz ve elimizden geleni yapıyoruz. Marsel ile 3 yıldır birlikte çalışıyoruz ve sonuna kadar mücadele etmek istiyoruz" diye konuştu.
Turnuvada bugün korta çıkacak milli tenisçi Marsel İlhan, 3. tura yükselme mücadelesi verecek.